Sjökortet v36 – 4/9-8/9

Sjökortet1

Allmän information

Datorer till elever 

Börje jobbar löpande med att se till att nya elever i åk 8 och 9 får ut datorer. För åk 7 väntar vi på en kompletterande leverans och kommer att dela ut kontrakt för påskrift så snart de nya datorerna finns i kommunen. Föräldrar har informerats om detta samt har möjlighet att se hur kontraktet ser ut via HeddaUndervisning.com. Klicka här för att se den informationen. 

Uppföljning av frånvaro

Under stora delar av förra året (av förståeliga orsaker) vare det si och så med uppföljningen av elevernas frånvaro. Vi (med roddande av Anna E) kom dock igång under vårterminen. Att följa upp statistik och skicka varningar är en av de metoder vi använder – det är dock fortsättningsvis viktigt med kontakten med eleverna och hemmet då frånvaro är hög. Se skolans rutiner för frånvarouppföljningen genom att klicka här.

Föräldramöten

På tisdag och onsdag är det föräldramöte för åk 7 resp åk 8-9. På tisdagens föräldramöte för åk 7 förväntas alla undervisande lärare i åk 7, hela EHT samt resurspersonal som möter 7:or vara på plats för att presentera sig. Mötet börjar 18:30 i ljushallen med allmän info och ni kommer att presentera er tidigt efter mötets början. Efter att ni presenterat er kan ni gå hem om ni inte är mentorer i åk 7. Mentorerna fortsätter sedan till resp klassrum.

Vid möten med åk 8 och 9 behöver endast mentorer i åk 8 och 9 närvara. Se här den info som gått ut till föräldrar.

Gå & cykla 2017 – Trafikkalendern

Trafikkalendern

Ni som vill utmana er själva, eleverna eller kanske en annan klass i att öra sig mer – anmäl er till Gå & cykla 2017. Klicka här för att läsa mer om arrangemanget – inbjudan Gå & Cykla 2017.


A-lag och ämneslag

Se bifogad fil i mail från Erik fre. 170825. Detta förslag till ”Förväntansdokument” (istället för ordningsregler) ska diskuteras i A-lagen under v36 – respektive A-lag bestämmer när. A-lagens återkoppling ska ske i form av kommentarer direkt i dokumentet i annan färg som skickas till Erik senast måndag v.37. Ett återkopplingsdokument per A-lag.

Att resonera kring:

  • Vad är bra med den här typen av dokument?
  • Vad finns det för risker med den här typen av dokument?
  • Vad ska läggas till eller tas bort?

Tanken är att vi ska diskutera detta på konf.tid v.37.


PUG-info

Tid för PUG-möte är ännu inte klart på schemat.


Veckans tips

Feedback 4

Intressant tips om, och vikten av feedback.


Detta händer under veckan

  • Mån-Ons  – Första mötet med Spec.ped.fortbildningen. Ansvar – All undervisande personal samt Carina B och Lena B
  • Tis – Föräldramöte åk 7 kl 18:30 Ansvar Skolledning samt alla mentorer i åk 7.
  • Ons – Konf.tid 15:40-17:00 Först allmän info till ca 16:10, därefter A-lagsmöte eftersom A-lagstiden föll bort tis v.35. Ni ska bl.a. diskutera förväntansdokumentet.  Ansvar Resp. A-lag
  • Ons – Föräldramöte åk 8 börjar kl 18:30 och för åk 9 kl 19:00, de följer samma upplägg som åk 7. Ansvar Skolledning och mentorer i åk 8 och 9.

Planering framåt

  • V.37 Mån-tis . ”Arbetsmarknadskunskap” för åk 9 – se tider i gemensamma kalendariet.
  • V.37 Ons – Skolfotografering från kl 13:00 – mer info kommer om detta.
  • V.38 Tisdag – föreställningen ”Killarna” för åk 8. se tider i gemensamma kalendariet.
  • V.40 Ons. konftid – genomgång av Hjärtstartare.

Viktigt att komma ihåg

Veckans värdegrundsbegrepp att arbeta med:

Personligt mod

På vår skola har vi mod att utmana och att anta utmaningar som leder till utveckling. Genom detta växer självkänslan och den inre tryggheten. Mod handlar även om att ha höga förväntningar på sig själv och andra.
Vi har modet att vara oss själva och att växa som människor.
Vi vågar visa vad vi står för och agera som tydliga förebilder.

Beteenden

  • Låt dig utmanas
  • Påtala
  • Agera förebild

 

Lämna en kommentar