Värdegrund, vision och mål

Vår gemensamma värdegrund

Alla medarbetare med input från elevrådet har med handledning av Värdeskaparna tagit fram en gemensam värdegrund – med fokus på beteende – Vad vi gör när vi lever efter vår värdegrund. I korthet presenteras den så här:

Värdegrund

Hedda Wisingskolans Vision

Hedda Wisingskolan är början på något stort – en plats för utmaningar, nyfikenhet och lärande.

• Vår skola är en trygg och tillåtande miljö där kreativitet, arbetsglädje och framåtanda är självklarheter, av det mår vi bra.
  • Vår skola är en lärmiljö där höga och tydliga krav går hand i hand med egen utveckling och ansvar.
  • I vår skola sker lärandet för alla – oavsett vilka förutsättningar man har – genom samarbete i en gemenskap når vi längre.

Skolans mål för läsåret 19/20

Hedda Wisngskolans mål lå 2019/20

Alla mål är formulerade utifrån att måluppfyllelse innebär en positiv utveckling och förändring från föregående läsår.

1. Undervisningen upplevs meningsfull och den väcker elevernas nyfikenhet.
  2. Eleverna upplever att de är trygga i skolan.
  3. Måluppfyllelsen i alla ämnen ökar.
  4. Eleverna upplever att de kan påverka sin skolsituation.
  5. Elevernas närvaro i skolan ökar.
  6. Under läsåret ska skolan bli miljöcertifierad.

Nämndens mål 2019

• Andelen barn och elever som finns i en inkluderande miljö för lärande ska öka upp till 100%.
  • Andelen elever i åk 9 som är behöriga till ett gymnasieprogram ska öka
  • Alla skolor och förskolor ska vara miljöcertifierade 2019
  • Barns och elevers lust att lära ska öka

Strategier – fetstil är prioriterade strategier för läsåret

För att nå våra mål och leva upp till vår vision strävar vi efter att arbeta utifrån följande strategier:

1. Vi samarbetar, planerar tillsammans och lär av varandra genom att observera varandras praktik – för att utveckla tillsammans.
  2. Alla strävar efter en öppen dialog som bygger på beröm och konstruktiv feedback utifrån en gemensamt framarbetad värdegrund mellan medarbetare såväl som elever.
  3. Vi har en väl fungerande organisation på alla nivåer där alla tar sitt ansvar utifrån tydligt definierade ansvar och arbetsuppgifter samt gemensamma riktlinjer och rutiner.
  4. Vi strävar efter att undervisningen följer och utvecklas efter aktuell forskning där läroplanen och kursplanerna är levande dokument för elever såväl som pedagoger.
  5. Vi arbetar aktivt med en väl integrerad elevhälsa i den dagliga verksamheten där alla är medvetna om sina roller och ansvar och agerar aktivt i olika uppföljande och elevstärkande processer.

Vi arbetar systematiskt med medvetet valda aktiviteter och åtgärder genom att följa upp och utvärdera vårt arbete utifrån tydliga mål.