Kvalitetsarbete

Mål och vision för Hedda Wisingskolan

Vision

Hedda Wisingskolan är början på något stort – en plats för utmaningar, nyfikenhet och lärande.

• Vår skola är en trygg och tillåtande miljö där kreativitet, arbetsglädje och framåtanda är självklarheter, av det mår vi bra.
  • Vår skola är en lärmiljö där höga och tydliga krav går hand i hand med eget ansvar och utveckling.
  • I vår skola sker lärandet för alla – oavsett vilka förutsättningar man har – genom samarbete i en gemenskap når vi längre.

Skolnämndens mål  (inkl indikatorer)

• Andelen elever i åk 9 som är behöriga till ett gymnasieprogram ska öka
    • Betyg / meritpoäng / behörighet till gymnasiet
  • Barns och elevers lust att lära ska öka
    • Närvaron på skolan ökar
  • Alla förskolor och skolor ska vara miljöcertifierade
    • Grön flagg
  • Andelen barn och elever som finns i en inkluderande miljö för lärande ska öka upp till 100%.
    • Andelen stödtimmar per elev utanför den ordinarie klassen samtidigt som studieresultaten förbättras och att den upplevda tryggheten bibehålls eller ökar (frågorna 17-22 i brukarundersökningen).

Hedda Wisngskolans mål lå 2016/17, 17/18 och 18/19.

Brukarundersökningen ska göras mot ALLA elever (genom Incito) från och med vt2017.

De prioriterade målen är de som är rödmarkerade.

Eleverna upplever undervisningen mer intressant för varje år.

• Brukarundersökningen
  • Skolarbetet gör eleverna mer nyfikna för varje år.
    • Brukarundersökningen
  • Eleverna upplever att de är mer trygga i skolan för varje år.
    • Brukarundersökningen
  • Måluppfyllelsen i alla ämnen ökar för varje år.
    • Betyg / meritpoäng / behörighet till gymnasiet
  • Måluppfyllelsen i alla ämnen för elever som läser SvA ökar för varje år.
    • Betyg / meritpoäng / behörighet till gymnasiet
  • Eleverna upplever att de för varje år kan påverka sin skolsituation allt mer.
    • Brukarundersökningen frågor

Strategier

För att nå våra mål och leva upp till vår vision har vi valt att arbeta efter följande strategier:

• Vi samarbetar och lär av varandra genom att observera varandras praktik – för att utveckla tillsammans.
  • Alla strävar efter en öppen dialog som bygger på beröm och konstruktiv feedback utifrån en gemensamt framarbetad värdegrund mellan medarbetare såväl som elever.
  • Vi har en väl fungerande organisation på alla nivåer där alla tar sitt ansvar utifrån tydligt definierade ansvar och arbetsuppgifter samt gemensamma riktlinjer och rutiner.
  • Vi strävar efter att undervisningen följer och utvecklas efter aktuell forskning där läroplanen och ämnesplanerna är levande dokument för elever såväl som pedagoger.
  • Vi arbetar aktivt med en väl integrerad elevhälsa i den dagliga verksamheten där alla är medvetna om sina roller och ansvar i olika uppföljande och elevstärkande processer.
  • Vi arbetar systematiskt med medvetet valda aktiviteter / åtgärder och genom att följa upp och utvärdera vårt arbete med utifrån tydliga mål.

bild-arshjul

På den här sidan hittar man alla dokument som hör till skolans systematiska kvalitetsarbete, mm.

Årshjul för det systematiska kvalitetsarbete på Hedda Wisingskolan