Sjökortet v23 7/6-11/6

Sjökortet1

Allmän information 

Kortinfo istället för måndagsmöte

 • Tack Tobbe, Ann-Sofie, Olle, Martin och Maria (och fler om det är nån jag missat) – för roddandet med Portugal / Breaking Barriers-eventet.
 • Rensning av elevakter ska göra för åk9 – Notera att det ska även finnas kvar anteckningar om kränkningar, konflikter – samt det pedagogiska materialet.
 • Viktigt!! Som mentor följer man sin klass under måndagen oavsett hur inplanerad man är eller ej (om man inte har kompplaneringstid)
 • På Nattvandringan – se till att ni håller avstånd mellan klasserna pga Corona.

Hedda Wisingskolans värdegrund, vision och mål

Nu är uppdatering på gång.

Här hittar du i fortsättningen alltid vår gemensamma värdegrund, vision och mål, indikatorer, aktiviteter/åtgärder samt strategier. När vi pratar om våra mål i skolan handlar det om våra gemensamma mål – vårt och nämndens mål:  En god miljö för utveckling och lärande 

Aktuellt för veckan: Indikatorerna är under revidering efter er input.


Städning av skåp och källsortering

Även vid städning av skåp ska allt källsorteras. Det såg bedrövligt ut vid källsorteringsstationerna nu i veckan som var efter att vissa klasser hade börjat städa ur skåpen. Förslagsvis samlas allt in och tas direkt i säckar sorterat och klart till soprummet. Prata med Agneta eller Daniel om säckar för detta.

Sommarstädning

En del av sommarstädningen innebär fönsterputs. Men om man vill ha fönstren putsade så måste man se till att fönsternischerna i resp arbetsrum är tomma från grejer. OM det ligger saker där i sommar blir fönstren inte putsade.

Preliminärt schema i Schoolity

Inom kort kommer ni kunna se det preliminära schemat i Schoolity för nästa läsår (ni som är superusers kan redan se det). Det kommer separat mail om det. Det är ett preliminärt schema – ett par frågetecken finns kvar som teoretiskt kan påverka schemat för mer eller mindre vem som helst rörande främst enstaka lektioner.

Instruktion sommarskola

Alla elever som ska ha sommarskola har nu fått en egen schemaposition helt individuellt på schemat. Det innebär en även en ämnesyta för ”Sommarskola”. På den ämnesytan ska alla som har elever involverade i Sommarskolan lägga upp det material och instruktioner som eleven behöver. Utgå ifrån att vem som helst ska kunna handleda / undervisa eleven – det kan inte vara personberoende. En mall för hur det ska läggas in på ämnesytan finns – se instruktionsfilm via länk i mailet om det här veckobrevet.

Planering v23-24

En uppdaterad version av planeringen finns i mailet om det här Sjökortet! Viss detaljinfo om länkar med mera för avslutningsdagen kommer under veckan. Vi har lite öppet hur allt blir på grund av väder och corona mm.

Informera/ påminn INTE elever och föräldrar om att vi eventuellt ska sjunga i stadsparken på avslutningsdagen – vi vill INTE ha några föräldrar och släktingar där!!

Coronainfo

Coronaläget har förbättrats något men är fortfarande kritiskt i kommunen. Bra att vi har korta måndag och sedan företrädelsevis utomhusaktiviteter resten av veckan.

 


Erasmus och eTwinning

Aktuellt just nu

Breaking Barriers

 • Virtuell mobiliteten i Portugal 31/5-4/6.

Envising

Kurser/event

UHR erbjuder:

eTwinning erbjuder:

 • 13/9 2021: Att undervisa moderna språk med hjälp av appar. Lär känna olika appar för att läsa, skriva, tala och lyssna, och även grammatik, och hur man använder dem effektivt.

Ämneslag

 • Inget ämneslag – lägg tiden på att göra klart uppgifter och material till sommarskolan.

A-lagstid / A-lagsarbete

 • Knyta ihop läsåret.

Att göra på mentorstid

 • Informera om schemat de sista dagarna.

Veckans tips 

Njut av att det är sommarlov i sikte!!

Detta händer under veckan (v.23)

 • Hela veckan – Se särskilt schema för detta samt den gemensamma kalenderns för individuella avvikelser.

Aktuella enkäter att göra

 • Inga enkäter att göra!

Viktiga påminnelser

  • Alla extra anpassningnar ska vara uppdaterade!!
  • Alla som har elever i Sommarskolan ska ladda upp instruktioner på den aktuella elevens ämnesyta för Sommarskola.
  • Se till att fönstren är stängda när ni lämnar ett klassrum. Återigen har fönster stått öppna på kvällen och inför helgen när lektionerna är slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s