Sjökortet v49 – 4/12 – 8/12

Sjökortet1

Allmän information

Avslutning och Lucia. 

Tider upplägg för Lucia 13/12 och avslutning elever och personal 21/12.

 • Lucia blir som tidigare sagts i Landgrenshallen mellan 08:00 och ca 08:40. Vid ca 08:50 samlas alla i sina hemklassrum för lussefika tillsammans med sina mentorer (gäller inte de elever som är med i Luciatåget som blir kvar och hjälper till och tar undan i hallen). Därefter återgår man till schemats planerade lektioner till 09:30 (oavsett hur mkt tid det är kvar på lektionen).
 • Julavslutning i domkyrkan torsdag den 21/12 kl 13:00 till ca 13:45 för alla elever i alla årskurser. Elevens val pågår fram till 11:00 därefter lunch efter separat schema som kommer efter att valen är klara. Vi avgår gemensamt klass för klass från skolgården kl 12:45 – uppställning klassvis på skolgården 12:40.

Skolministerbesök på fredag

Nu på fredag mellan 14:45 och ca 15:50 så får vi besöka av skolminister Gustav Fridolin. Än så länge vet vi bara att han vill träffa några elever, folk från förvaltning och nämnd samt skolledning. Det vore dock trevligt om någon av er lärare också blev inbjudna. Vi återkommer om vi får klarhet i det.

Stolar upp varje dag

Vi ser att det fortfarande missas med uppställning av stolar i klassrummen för städningen. För att säkra att städningen blir gjord så börjar vi från och med v.49 att stolarna ställs upp sista lektionen varje dag i ALLA klassrum. Det enda man då behöver ha koll på då är om man är sist i klassrummet. Ansvar: alla undervisande lärare

Elevens val

Tisdag kl 15:00 är definitiv deadline för elevens val-valet. Därefter blir man placerad i grupp där det finns plats. Därför viktigt att alla mentorer avsätter tid på mentorstiden att göra elevens val-valet.

Luncher och lunchtider under elevens val-veckan

När grupperna är klara till elevens val så görs ett separat schema för lunchtider för respektive grupp / ämne. Lunchen ligger som vanligt mellan 11:00 och 13:00. Ansvar: Skolledningen.

Om man som ansvarig elevens val-lärare har speciella önskemål om tider så meddelar man Erik och Johan om detta senast fredag v.49. Om man planerar särskild lunch eller inte ska ha lunch alls så är det resp. lärare som meddelar köket detta under måndagen 4/12. Ansvar: resp ansvarig elevens val-lärare

Börjes tider för support när det är problem med datorn

För att göra det tydligt enkelt för eleverna som behöver hjälp med sina datorer om de är trasiga eller strular, så kommer Börje från och med nu har fasta mottagningstider nere i ”Akvariet” (hans och spec.arnas rum) han finns där mån-fre kl 07:30-09:30. Hans telefonnummer har dessutom lagts ut på infoTV:n.

Redovisa arbetstid period 1

Vi beklagar att redovisningsblankett för arbetstid för period 1 inte har gått ut ännu. Den kommer att skickas ut via mail separat i början av veckan.


A-lag och ämneslag

Minnesanteckningar från A-lag åk 7 och åk 8 saknas (eller så hittar jag det bara inte… i så fall skicka det bara en gång till) ang frågan: Vad behöver ni som ämneslag göra för att ni ska få ännu bättre samsyn kring riktlinjerna för betygssättning?

Skicka ämneslagsprotokoll till Erik J.

A-lag åk 8 – Erik och Marie B är med på A-lagstiden och avslutar GAP-analysen från förra veckan.


PUG-info

Tid för PUG-möte är ännu inte klart på schemat. Det kommer inte bli tid för detta innan jul eftersom Johan undervisar extra mycket nu under en period.


Veckans tips

Perspektiv på lärarens roll – intressant!


Detta händer under veckan (v.49)

 • Mån – Det är mkt viktigt att eleverna gör valet inför elevens val!! Ansvar: Alla mentorer
 • Tis – kl. 15:00 – Deadline för elevens val Ansvar: Alla elever och undervisande lärare
 • Tis – på A-lagstid 15:20-16:20 GAP-analys om anpassningar avslutas för A-lag åk 8. Ansvar: A-lag åk 8 samt Erik J och Marie B
 • Ons – 11:00-13:00 – Besök från Härnösands gymnasium
 • Ons – Konf.tid 15:40-16:30. Agenda: Kort allmän info samt utvärdering av utv.samtalen. Ansvar – Skolledningen
 • Fre – Ministerbesök av Gustav Fridolin 15:00-16:00

Planering framåt

 • V. 50 – Ons. 08:00-09:30 Lucia i Landgrenshallen inkl lussefika i hemklassrummen.
 • V. 51 – Elevens valtid Mån-tors – slutar tors ca 11:00 (mer info kommer)
 • V. 51 – Julavslutning kl 13:00 i Domkyrkan.

Viktigt att komma ihåg

När stödbehov upptäcks – utgår från skolans checklista. Om något upplevs vara otydligt eller saknas i processen – återkoppla till EHT eller skolledning. Checklistan ligger nu under en egen flik på HeddaWisingskolan.com – ”Elevhälsa”:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s