Sjökortet v24 – 11/6-15/6

Sjökortet1

Allmän information 

Sommarskola – uppgifter till eleverna

Nu har vi fått in en del anmälningar till sommarskolan. Erik och Johan i dialog med Wendela håller på att planera hur upplägget blir i detalj nu när vi fått in aktuella anmälningar.

Viktigt för er som undervisar elever i åk 8 och 9 är att ni går igenom den bifogade listan som finns i mailet till det här veckobrevet. Där finna alla elever på Hedda (och Wendela) listade som ska ha sommarskolan mellan 18/6 och 29/6. Dessa elever måste dock ha uppgifter att arbeta med under dessa dagar. För eleverna i åk 9 gäller även att de uppgifterna måste innehålla prov/examinationsuppgifter som kan bedömas vid sommarskolans slut.

Ni som har undervisat eleven den senaste terminen / läsåret ska skriva ett underlag inför lovskola senast torsdag 14/6. Detta underlag inkl material (ev. böcker, examinationer, inlämningsuppgifter, etc.) ska lämnas i en låda på expeditionen. Se blanketten för ”Underlag för lovskola” som ifyllningsbar pdf.

 

Inför nattvandringen

Väder nattvandring

Glöm inte att diskutera och gå igenom riskerna med varandra och eleverna. I övrigt hoppas vi på en jättehärlig kväll / natt och trevlig promenad med spännande samtal och tajta klasser. Vädret ser ut att bli jättebra.

Vi håller på att rodda ihop så att alla känner att det blir trygga grupper även där det för tillfället saknas personal. Bl. a. kommer Marie M att gå med 7C…. Mer info kommer.

KRIS-material om något mot förmodan händer 

Handledning vid kris i grundskolan

Nu har ni tillgång till allt akut KRIS-handledningsmaterial via nätet eller via det häfte som finns i alla arbetsrum: Handledning vid kris i grundskolan

Vi råder er att lägga länken till vår sida: KRIS-handledning Hedda Wisingskolan som en länk på era privata mobiler: https://heddakrishandledning.wordpress.com/

Länk till KRIS-handledningssidan finns även i menyraden (KRIS)  på HeddaWisingskolan.com och HeddaUndervisning.com

Ni som är nyfikna på Schoolity – ni kan redan nu hitta kontaktuppgifterna till eleverna via mobilen eller datorn när ni loggat in. Prata med Erik, Johan, Anna B eller Mattias om ni vill ha hjälp med hur man gör.

Påminnelse: Inför fotbollsmatchen Hedda / Wendela den 12/6

Jätteviktigt att alla mentorer pratar med alla elever om ordningen uppe på Högslätten under matchen, alla är kvar hela matchen, alla ska prickas av av mentor och alla sitter klassvis. Se även info via mail från Patrik D.

Ett särskilt lunchschema kommer att komma ut via mail inför den 12/6.

Program för konferensdagarna

Under veckan kommer ett detaljerat schema via mail utöver de hålltider som Bengan redan presenterat på onsdagns konf. för 1,5 vecka sedan.

 


 A-lag och ämneslag

Inga A-lag eller ämneslag denna vecka

 


Att göra på mentorstid

Ingen vanlig mentorstid denna vecka.


Veckans tips 

Ledarskap och undervisning

Viktigt och intressant om ledarskap och undervisning. Bl. a. en mkt bra checklista att ta med i alla undervisningssituationer.

https://1larare.svedala.se/ledarskap-en-forutsattning-for-att-lyckas-som-larare/ 

 


Detta händer under veckan (v.24)


Planering framåt

  • 18-20 – Konf.resa…. Sedan sommarlov!!!

Viktigt att komma ihåg

Låt vår verksamhet visa att vi arbetar med alla 5 delarna av vår värdegrund under elevens val-dagarna såväl som terminens sista dagar.

Värdegrund

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s