Sjökortet v51 – 17/12-20/12

Sjökortet1

Allmän information 

Måndagsmötet 08:10-08:45

Agenda

 • Inget måndagsmöte – elevens val-vecka. Hoppas ni alla får en bra vecka tillsammans med era elever i alternativa aktiviteter! 🙂 Vi har dock onsdagskonf. denna vecka – se nedan.

Närvaro och om en elev byter grupp under elevens val

Om en elev mot förmodan byter grupp under elevens val så måste detta meddelas till Erik eller Johan så att ett byte även sker i Schoolity så att ni kan föra rätt närvaro på eleverna. Under elevens valveckan ska närvaro föras i Schoolity som vanligt men i de nya elevens valgrupperna!

Julavslutningsdagen

Torsdag är det avslutning i kyrkan kl 13:00 – samling utanför skolan 12:45 klassvis för gemensam promenad till kyrkan. Kl. 14:00-ca 15:00 träffas vi i personalen i personalrummet för julfika mm.

Konferensdagar i januari

Den 7: och 8:e januari har vi gemensamma konferensdagar och eleverna är lediga från skolan. Tanken är att större delen av tiden kommer att bli egen planeringstid / tid att samplanera i ämneslaget. Följande punkter kommer att tas upp gemensamt under måndagen den 7:e:

 • Mittläsårsuppföljning (inkl uppföljning av stressenkät)
 • Betygssättning / uppföljning
 • Gemensam ämnesplanering

Detaljplanering kommer under v.51 via mail.

Temperaturen i skolan

Följande meddelande har gått till alla elever:

Igår morse efter att eleverna kommit tillbaka till skolan efter det härliga luciafirandet mättes temperaturen i alla klassrum och korridorer i skolan. Det görs eftersom elevrådet påtalat att det är kallt i skolan. Temperaturspannet i klassrum och korridorer ligger generellt mellan 19,5 och 21,5 grader efter att eleverna varit i klassrummet i 10-20 min. I ett klassrum var det 22,5 grader och i tre klassrum (varav ett sedan gårdagen helt tomt klassrum) uppmättes en temperatur på under 19 grader (18-18,6). I dessa klassrum är tilluften kallare än förväntat och det är anmält till intendent (den på kommunen som ansvarar för att följa upp skolbyggnaderna) och till fastighetsägarens servicefunktion.

För att undersöka detta närmare och över tid så kommer en ny mätning att göras direkt innan eleverna kommer på måndag morgon för att se hur temperaturen är i skolan efter helgen. Det blir extra intressant då helgvädret utlovar snabba temperaturväxlingar, vilket kan vara svårt att hantera för ett värmesystem i ett äldre hus. Vi återkommer efter detta.


 A-lag, ämneslag och resurshandledning

 • Elevens val-vecka

Att göra på mentorstid

 • Ingen mentorstid!

Veckans tips 

Intressant om hur vi ska/kan förhålla oss till förändring och digitala läromedel: https://www.linkedin.com/pulse/om-digitala-l%C3%A4romedel-skogar-och-tr%C3%A4d-troed-troedson/?published=t 


Detta händer under veckan (v.51)

 • Hela veckan – elevens valvecka
 • Ons – 15:40-17:00 Konf.tiden – ev frågor från admin/skolledning om betyg, i övrigt info kring terminsslut Ansvar skolledningen
 • Tors – 13:00-13:45 Julavslutning i domkyrkan Ansvar Skolledning
 • Tors – 14:00- julfika med kollegiet i personalrummet!!
 • Fre – till 7/12 – Jullov!!!

 


Planering framåt

 • Se Hedda Wisingskolans gemensamma kalender

Viktigt att komma ihåg

Att ni alla ska ha riktigt trevligt på elevens val och en härlig god jul 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s