Sjökortet v16 – 15/4 – 18/4

Sjökortet1

Allmän information 

Måndagsmötet 08:10-08:45

Agenda

 • Återkoppling kring höjd beredskap under onsdagen
 • Övriga frågor

Återkoppling från elever, besökare och föräldrar ang onsdagens incident

Beröm

Vi har fått höra från både elever, föräldrar och besökare i skolan att alla vuxna uppträdde lugnt och behärskat – skapade trygghet och lugn bland elever trots höjd beredskap. Att ni agerade proffsigt och sakligt – helt enligt planen – mkt bra!! 🙂

Om ni känner att ni vill fräscha upp minnet kring hur vi ska agera i krissituationer – se till att ni har bläddrat lite i Kris-handledningen (ska finnas i varje arbetsrum  – meddela om den saknas någonstans) eller kolla påvår digitala version – ha den gärna som genväg i er mobil: https://heddakrishandledning.wordpress.com/

Plan för skapande av nya klasser inför nästa år samt överlämningar 

Följande plan gäller

 • Respektive skola (Brännan och Geresta) skapar lämpliga halvklasser med bra blandning på eleverna (inga idrottsklasser – där alla ”sportiga” elever går).
 • Mentorer från båda skolorna – utan vår inblandning – träffas och skapar nya helklasser. Helklassförslagen ska vara klara senast fredag vecka 16, alltså innan påsklovet.
 • Måndag den 29/4 gör vi spec.överlämning – spec. och mentorer på överlämnande skolor träffar vårt EHT för överlämning (på Hedda) för elever i behov av stöd och särskild info vid mottagande. Överlämningsinfo i Schoolity görs av resp spec./mentorer i Schoolity.
 • Under vecka 18 besöker de elever som idag inte läser moderna språk i åk 6 (från Brännan och Geresta) skolan eftersom alla andra elever har varit här sedan i höstas. Tider för detta kommer.
 • Senast fredag den 10/5 återkopplar vi från Hedda till er (Brännan och Geresta) om vi har några frågor eller vill göra några ändringar i klassammansättningen utifrån överlämningar och annan inkommen info / förutsättningar.
 • Senast fredag morgon 17/5 spikas klasserna och nuv. mentorer i åk 6 samt de blivande mentorerna om de nya klasserna meddelas via mail.
 • Måndag den 20/5 meddelas de blivande mentorerna om ev förutsättningar / spec.info inför första mötet med eleverna.
 • Måndag den 20/5 presenterar ni klasserna på resp. skola.
 • Fredag den 24/5 besöker de nya klasserna Hedda och får träffa nya mentorer och klasskamrater. (program för det senare).

Ang överlämningsinformation

All överlämningsinfo ska göras i Schoolity genom att vi registrerar spec. och nuv. mentorer som lärare hos oss (eftersom alla era elever redan finns inlagda i systemet). Med andra ord kommer alla nya mentorer ha tillgång till det mesta materialet redan innan sommaren via Schoolity.

För elever som kan tänkas ska kopplas till vår 7-9B-grupp måste vi ha en separat överlämning och diskussion. Detta kommer att ske torsdag e.m. den 2/5.

Lovskola under påsklovet

Vi ett 50-tal elever är nu anmälda från Hedda och Wendela. Dessa elever kommer att erbjudas lovskola utifrån deras behov av att ta igen / få mer undervisning i ett eller flera ämnen. Alla elever som nu är listade kommer att få ett grundschema i Schoolity under tis-fre v.17. Ett förmiddagspass 08:00-11:00 och 11:45-14:00. En lista på de elever som ska gå kommer att komma ut under måndagen. De elevena behöver få instruktioner i de ämnen de ska jobba med. Dessa instruktioner ska läggas in på Schoolity. Instruktion för detta kommer då listan presenteras. Tid för att lägga in detta kommer att finnas under konf.tiden på onsdag.

Praktikant 

Under v.16-20 kommer vi har en praktikant från Barn och fritidsprogrammet i Kramfors hos oss – Christian Berglund. Han kommer att följa undervisningen tillsammans med Anna W i SvA i röd grupp.

Föreläsning på tisdag 16/4 – Källkritik med Jack Werner

Följande är anmälda till föreläsningen i källkritik med Jack Werner 15:00-17:00 på tisdag. Föreläsningen är på Länsmuseet. Meddela Agneta hur ni löser detta mot eleverna om det behövs schemajusteringar eller om ni löst det med vik.

Anna Westfal
Eva Agneta Vesterholm
Mattias Molin
Katarina Risberg
Marie Frosth
Hans Olof Asplund
Dennis Blixt
Karl Tobias Hedenström
Carina Berglund Bystedt
Hanan Abufayyad
Martin Gisselman
Maria Angeles Rios Rodriguez
Harriet Olsén
Daniel Jonsson
Anette Funemo
Erik Fahlberg
Anna Fellenius
Eva Sjöström

Elever från Hedda på ”Lärcentrum” / Biblioteket som stör

Vi har fått veta att elever från Hedda är på lärcentrum / biblioteket ibland under dagarna och att de då inte visar hänsyn till övrig verksamhet där. Detta måste få ett stopp och behöver tas upp under mentorstid.


Ämneslagstid / Handledning resurspersonal

 • Egen planering ämneslag.
 • Resurshandledning – Marie B planerar.

Att göra på mentorstid

 • Ta upp ordning i Lärcentrum / Biblioteket.

Veckans tips 

Intressant pod från Skolverket om bland annat bedömning och betygsfrågor:

Skolverket bedömnig och betygspod

https://www.skolverket.se/skolutveckling/inspiration-och-stod-i-arbetet/stod-i-arbetet/bedomning-och-betygssattning—podcast-och-diskussionsfragor


Detta händer under veckan (v.16)

 • Mån – 15:00-16:00 – MBL 11 ang A-lagsledarrollen Ansvar Skolledningen
 • Ons – 15:40-17:00 – Konf.tid. IKT – genomgång av hur man lägger in individuella uppgifter – inför Lovskola. Diskussion om detta som verktyg för Omprovsplanering. Genomgång av utskrift av anpassningar / Behov Ansvar Skolledningenpåskkyckling
 • Fre – Påsklov 🙂

Planering framåt

 • Se Hedda Wisingskolans gemensamma kalender

Viktigt att komma ihåg

Vi måste alltid fråga oss vad har jag gjort för att nå eleven där den är!

Anpassningar

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s