Sjökortet v48 23/11-27/11

Sjökortet1

Allmän information 

Agenda måndagsmöte – via Teams i resp. A-lag


Hedda Wisingskolans värdegrund, vision och mål

Under revidering

Här hittar du i fortsättningen alltid vår gemensamma värdegrund, vision och mål, indikatorer, aktiviteter/åtgärder samt strategier. När vi pratar om våra mål i skolan handlar det om våra gemensamma mål – vårt och nämndens mål:  En god miljö för utveckling och lärande 

Aktuellt för veckan: Indikatorerna är under revidering efter er input.


Påfyllning av handsprit och avtorkning av datorer

Handspritflaskor kan fyllas på hos Simon eller Lena i köket. Hos Simon kan eleverna och medarbetare även få desinficerande servetter till att torka sina datorer.

Påminnelse: tömning av återvinningsstationerna

Längst uppe i kalendern står det vecka för vecka vilken klass som har ansvar att tömma återvinningsstationerna. Från och med v48 är det 21B som ansvarar för detta.

Skovaktandet fortsätter

Vi behöver fortsätta skovaktandet allihop. Några av oss gör det mer intensivt på mornarna enligt följande schema för v48:

Skovakter

Coronainfo och frågestund för elever

Mentorstiden den 30/11 (v.49) är förlängd till 60 min (inlagt i Schemat för eleverna) för att gå igenom frågor kring hygien och corona samt diskutera tankar eleverna har. Viktigt att vad vi än diskuterar med eleverna förhåller vi oss som skola till Folkhälsomyndighetens råd, men det kan vara bara att ventilera funderingar. Frågor att utgå ifrån –  se nedan, se även olika infosidor för stöd i samtalet.

För att bekämpa corona-pandemin vet vi att beteendeförändringar är viktiga. Forskningen visar att vi behöver gå igenom stegen kännedom, intresse, förståelse, engagemang för att sedan nå handling. Dialog och möjlighet till reflektion är viktigt för att nå förståelse och engagemang.

Har alla barn och elever fått eller kommer att få möjlighet att samtala om frågor som exempelvis:

 • Vad säger de nya skärpta råden för Västernorrland och vad innebär de för mig som elev?
 • Hur påverkas jag?
 • Vad kan jag som elev göra för att det ska bli så bra som möjligt?
 • Hur kan jag ha kul på ett sätt som inte är förenat med smittspridning?
 • Är det något särskilt de tänker på eller är oroliga för?

Infosidor för stöd i samtalet

Undervisningen i moderna språk

Under veckan kommer beslut i dialog mellan skolorna och språklärare tas om hur vi hanterar moderna språk-undervisningen för åk 6. På ett eller annat sätt kommer åk 6 att få sin språkundervisning på Geresta resp Brännaskolan för att minsta kontaktytorna.  Vi diskuterar även förflyttning av personal mellan Hedda och Wendela. Dock en avsevärt svårare pucka att lösa på kort skikt. Info går ut till alla berörda när beslut är taget.

Resultat av arbetsmiljöenkät

Se nedan – årets sammanställning av resultaten av arbetsmiljöenkäten i förhållande till föregående år. Kort kan sägas att om vi följer värdeskaparnas upplägg sedan tidigare är att resultat över 7 är positivt och kräver inte generella åtgärder, men kan ändå behövas ses över. Resultat under 7 men över 6 behöver åtgärder men vi behöver inte agera akut. Resultat under 6 kräver akuta insatser. Detta är dock sammanställda resultat – viktigare är dock hur diskussionen går i respektive A-lag. Vi kommer att avsätta tid för respektive A-lag att arbeta med resultaten.

Resultat arbetsmiljöenkät

SKUA – läsloggar

Spännande med arbetet kring SKUA. Hoppas ni hade givande diskussioner. Viktigt att läsloggarna kommer in och att vi därmed kan få underlag att lära ännu mer av varandra. Läsloggarna är en del av det ni får kompensationstid för i juni.

A-lagsmöte för A-lag 21-23 fortsättningsvis via Teams

A-lagsledarmöte sker fortsättningsvis via Teams. Vi behöver nog vänja oss vid detta. I 7-9B väljer ni hur ni gör eftersom ni ändå sitter i samma arbetsrum. 


Ämneslag

 • Hur går det med den gemensamma ämneslagsplaneringen?

A-lagstid / A-lagsarbete

 • Första A-lagstiden är på ”måndagsmötestid” – respektive A-lag diskuterar resultaten från era och elevernas utvärderingar av Wisingdagarna. Använd främst tiden att dela upp analysarebtet – det är för stort att ta gemensamt via teams på 40 min. Använd er av samma länkar till elevernas svar som ni visade under mentorstiderna (i mailet om Sjökortet v47). Era svar får ni sammanställda här: Resultat av utvärdering av Wisingdagarna

Att göra på mentorstid


Veckans tips 

Studieteknik

15 tips om bättre studieteknik – se här: https://www.allakando.se/15-tips-for-battre-studieteknik/


Detta händer under veckan (v.48)

 • Vecka 48-50 – 21B ansvarar för tömning av återvinningskärl.
 • Mån – 15:30-17:15 – EHM åk 7 Ansvar A-lag samt EHT
 • Mån – 11:00-16:30 Erik jobbar hemifrån Ansvar Erik
 • Tis – 10:00-11:00 Luciaträning Ansvar Elisabeth, Anders, Martin och Ann-Cha.
 • Ons – 09:30-10:30 Luciaträning Ansvar Elisabeth, Anders, Martin och Ann-Cha
 • Ons – 15:45-17:00 Uppföljning elevfrånvaro och elevärenden i resp A-lag via Teams Ansvar resp A-lag och EHT – Teams länk finns för resp åk i kalendariet.
 • Fre – 08:00-09:00 Luciaträning Ansvar Elisabeth, Anders, Martin och Ann-Cha

Aktuella enkäter att göra

 • Inga aktuella enkäter just nu.

Viktiga påminnelser

 • Påminnelse till eTwinninganvändare – gör mind map upplägget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s