Sjökortet v48 29/11-3/12

Sjökortet1

Allmän information 

Agenda måndagsmöte via Teams

 • Förväntansdokumentet – återkoppling
 • Fönster – se till att de är stängda
 • Inventering av handledarutbildning – VFU
 • Raster och bensträckare
 • Förväntansdokumentet
 • Enkäter: Nulägesbeskrivning för åk 8 och 9 inför EHM, UF-företag / Gymnasiet för alla elever
 • Nya rekommendationer för covidsmitta
 • Frånvaro
 • Övriga frågor.

Hedda Wisingskolans värdegrund, vision och mål

Nu är uppdatering på gång.

Här hittar du i fortsättningen alltid vår gemensamma värdegrund, vision och mål, indikatorer, aktiviteter/åtgärder samt strategier. När vi pratar om våra mål i skolan handlar det om våra gemensamma mål – vårt och nämndens mål:  En god miljö för utveckling och lärande 

Aktuellt för veckan: Indikatorerna är under revidering efter er input från juni/aug-dagarna.


Samplanering i respektive ämne 

Trots att att vi återkommande har påmint om att samplanering ska ske i respektive ämne i ämneslagen och att vi påmint om att det skulle vara det fokuset på flera ämnesmötestider så ser vi att det planeras olika i flera ämnen trots samma årskurs. Det gör oss sårbara nu när sjukfrånvaron är stor och det i bland saknas planeringar på era ämnesytor/i scheman. Vi är fortfarande i oklart läge vad gäller smittspridningen och vi vet inte var vi kommer att hamna, nästa vecka, nästa månad. Samplanering är inte ett önskemål eller en frivillig nyhet – det gäller för alla ämnen och för alla lärare nu så länge vi är i en pandemi, men troligen även på sikt.

Förväntansdokumentet – revidering

Det har kommit in input från endast 3 klasser vad gäller funderingar och önskemål på revidering av förväntansdokumentet. Det är med andra ord bara 3 av 12 klasser som kan påverka hur eventuella förändringar ska bli. Om det ligger protokoll liknande eller om ni har input på annat sätt – se till att det når oss i skolledningen. Det skulle ha genomförts diskussioner under ena mentorstiden under den här veckan.

Sjukanmälan för er medarbetare

För att det ska vara enklare för både er och Hanna så vill vi att sjukanmälan från och med nu ska ske via SMS direkt till henne. Då har hon det i text var än hon är. Hon måste även veta senast 07:30 så att det finns en chans att rodda med ersättare. SMS:a Hanna på: 070-3014951, om man vet att man ska vara hemma mer än en dag så är det OK att meddela det direkt, men det är om man verkligen vet att man är hemma längre än en dag.

Lucia och julavslutning

Planeringen ser ut som följer för Lucia och julavslutningen (tider och detaljer klass för klass kommer senare):

Lucia

På luciamorgonen så går eleverna direkt till Landgrenshallen. Alla samlas utanför och släpps in för sittning så alla är på plats lugnt och stilla kl 08:00. Plats ska avsättas för våra gäster från Envising så att de inte behöver sprida ut sig på flankerna.

Efter Luciatåget går man tillbaka till skolan och samlas för Luciafika i hemklsssrummen. Efter luciafikat återgår man till planerad undervisning enligt schema (exakt tid kommer senare). 

Julavslutning

Mån 20:e och tisdag 21:a dec är det skola som vanligt. Onsdag är den klass/mentorspyssel klassvis. Därefter är det utelunch med hamburgare på skolgården inkl ev. underhållning.  Elevern akommer tat börja med lite fördröjning klass för klass på morgonen. Mer info kommer.

Gäster från olika gymnasieprogram i ljushallen

Nästa vecka kommer Ekonomiprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet och Lärlingsprogrammen hit på onsdag (1/12). De kommer att stå i ljushallen under förmiddagen. Uppmana eleverna – särskilt åk 9 (kan även vara bra får åk 7 och 8) att besöka deras bord och ställa frågor.

Gäster i matsalen

Vecka 48, tis och tors är det ett gäng skådespelare här som ska ha föreställningar för åk 5, i Heta utbildningars lokaler. De kommer då äta i skolans matsal. De är som mest 8 personer.

Övningsskola – inventering av vilka som har handledarutbildning VFU

Vi lämnade in en ansökan om att bli övningsskola tidigare i höstas. Nu har vi tillsammans med Wendela blivit utvalda att vara övningsskolor för åk 7-9 av mittuniversitetet – MIUN. Inför detta behöver vi veta vilka som tidigare gått handledarutbildning för VFU. Det spelar ingen roll för hur läng sedan eller hur omfattande den var. Klicka här för att öppna formuläret för inventeringen (för behöriga ämneslärare). 

Vita lakan till återbruk med Envising

Har ni överblivna slitna vita lakan till återbruksworkshopen för Envisingbesöket med Christina F – ta gärna med till skolan.

Nya rekommendationer för covidsmitta

Från och med måndag 22 november, gäller nya rekommendationer. Nu ska alla som har symtom testa sig igen. Det gäller både personer som är vaccinerade och personer som inte är vaccinerade. Symptom som kan vara tecken på Covid är halsont, snuva, feber, hosta eller sjukdomskänsla.

Om du har haft covid-19 under det senaste halvåret behöver du inte testa dig.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att du ska testa dig om någon du bor med blir sjuk i covid-19. Det gäller även om du inte har symtom.

Rekommendationerna gäller alla från förskoleklass och uppåt.

Läs mer om de nya rekommendationerna på Folkhälsomyndighetens hemsida: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/november/testning-for-covid-19-rekommenderas-for-alla-med-symtom/

Envisingbesök och salar 215A+B

Under v.50 har vi som ni vet besök från våra samarbetsskolor i Envising. Under hela veckan är salarna 215A+B bokade för detta och alternativa salar ligger ute i schemat. Missa inte det!! 

Skovakter v48

Påminn eleverna om att de sköter skofrågan mycket bra!! Men vi har fortfarande några elever som inte byter när de kommer till skolan. Under v48 kommer följande medarbetare skovakta på mornarna:

 • Måndag: Simon, Daniel.
 • Tisdag: Anders, Simon
 • Onsdag: Erik, Daniel
 • Torsdag: Johan, Anders
 • Fredag: Simon, Daniel

Erasmus och eTwinning

Aktuellt just nu

Breaking Barriers:

29/12 Digitalt partnermöte Breaking Barriers, kl 19

7-11/2 2022 Virtuell mobilitet, Slovakien

14-18/3 2022 Fysisk mobilitet Sverige, Härnösand, Hedda Wisingskolan

Envising:

1/12 Föräldramöte Envisings värdfamiljer, kl 18-19


Ämneslag

 • Diskutera ämnessamarbetet. 

A-lagstid / A-lagsarbete

 • Åk 7 – Det saknas F-varningar och prognoser i åk 7 – hur kommer det sig?
 • Följ er planerade agenda. Ni som inte diskuterat arbetsmiljöenkäten bör göra det för återkoppling till A-lagsledarmötet.

Att göra på mentorstid

Måndagstiden

 • Åk 7 -Enkät att göra: Enkät från UF-företag – har skickats ut till eleverna.
 • Åk 8 och åk 9 ska göra två enkäter:
  • Först ”Nulägesbeskrivningar”. Enkäter har skickats ut till alla elever. De öppnas för svar först måndag morgon 08:40.
  • Sedan enkät från UF-företag på gymnasiet – finns i samma utskick

Veckans andra mentorstid

 • EHT-teman – stäm av med EHT / A-lagsledare.

Veckans tips

Skolverket

Skolverket om undantagsbestämmelsen vid betygssättning: https://www.skolverket.se/undervisning/sameskolan/betyg-i-sameskolan/undantagsbestammelsen-vid-betygssattning 


Detta händer under veckan (v.48)

 • Hela veckan
  • 20A ansvarar för återvinningsstationerna
  • Muntliga NP i Ma, Sv, Eng fortsätter.
 • Tis – 15:30-17:30 EHM i åk 8 Ansvar A-lag och EHT
 • Ons – 15:45-17:00 konf.tid: APT som börjar med ”Livesändning” från Reunion Island, därefter gemensamt möte Ansvar Skolledning 
 • Tors – 15:30-17:30 EHM i åk 9 Ansvar A-lag och EH

Aktuella enkäter att göra

 • Eleverna har enkäter att göra – se ovan under ”Mentorstiden”.

Viktiga påminnelser

  • Inga viktiga påminnelser just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s