Sjökortet v22 – 28/5-1/6

Sjökortet1

Allmän information 

Elevens val-listor

Det verkar som vissa av er har problem att öppna elevens val-listorna. Jag har nu bifogat listorna i en mindre tung variant i mailet med länken till detta Sjökort. Hoppas det funkar bättre att öppna nu.

Under måndagen kommer listorna upp utanför expeditionen samt som länk på heddaundervisning.com.

Schema för perioden 7/6-15/6 

Se i mailet till veckans Sjökort schema / planering inför sista veckan – det schemat kommer att gå ut till er samt elever när alla tider är helt spikade. Vi lyfte in nattvandringen för åk 7 nu på våren – inte på höstterminen. Det är för mörkt för lång tid under natten för att ha det i aug/sept – vi får göra andra grupp/teambuildingaktiviteter med åk 7 i höst.

Checklista för digitala klassrum

Börje N har lämnat en checklista i er fack för att ni ska fylla i så att han kan komplettera / laga sådant som måste fixas i era klassrum (hemklassrum). Gör detta innan sommaren så att eventuella brister kan åtgärdas inför höstterminen.

Återlämning av datorer för åk 9

Precis som förra året ska eleverna i åk 9 lämna tillbaka sina datorer innan de slutar skolan. Återlämningen kommer att planeras och arrangeras av Börje N och det är viktigt att alla elever och vårdnadshavare i åk 9 har läst informationen om återlämningen som finns på Heddaundervisning.com  https://heddaundervisning.com/2018/05/24/aterlamning-av-elevdatorer-ak-9/

Alla mentorer i åk 9 ska ta upp det på mentorstid samt skicka/maila påminnelser till vårdnadshavarna snarast.

Information om maten under elevens val

Kontakta Lena Ö i köket senast tisdag 29/5 om hur ni vill lösa maten under elevens- valdagarna så att hon kan förbereda allt för er.

Tjänstefördelningar

När ni har tittat på de tjänstefördelningar ni fått i era fack – meddela Johan och Erik J om det är några frågor eller något som kan ändras för att ytterligare renodla årskursarbetslagen. Se instruktion från sjökortet v.20 och 21.

Planering av konferensdagar i juni

Under de närmaste dagarna kommer Erik och Johan att planera programmet för konferensdagarna i juni. Det gäller både er som är med på konferensresan och er som blir kvar här hemma. Om ni har några önskade programpunkter så meddelar ni Johan eller Erik snarast.

 


 A-lag och ämneslag

Ramar för A-lags och ämneslagstid – se Sjökortet v.12.

A-lag

V.22 – A-lagstid: Möten i resp. A-lag. Följa upp det ni föresatt er att göra i enlighet med GAP-analyserna. Viktigt att det görs innan sommaren.

Ämneslag

V.22 – Ämneslagstid: Egen planering / möjlighet till fritt samarbete


Att göra på mentorstid

Några saker som ska hinnas med (en för åk 7, två för åk 8 och 9 och tre för åk 9):

  1. Påminna eleverna om att anmäla sig till sommarskolan – se mail med mer detaljer från Erik J från ons den 23/5. Gäller åk 8 och 9.
  2. Alla elever ska göra en incitoenkät – den ni gjorde i onsdags. Om någon av er medarbetare inte gjorde den då kan ni göra den då eleverna gör den.
  3. Alla elever i åk 9 ska lämna in sina datorer sista veckan. Det är mycket viktigt att alla elever (och vårdnadshavare) har läst informationen på heddaundervisning.com om återlämningen – läs mer ovan och gå igenom det med eleverna.

Veckans tips 

Ted

Mycket intressant om hur vårt språk påverkar hur vi tänker – kan vara viktigt i alla yrken – men särskilt som lärare: https://youtu.be/RKK7wGAYP6k 


Detta händer under veckan (v.22)

  • Mån. 13:00-13:45 – Info för ALLA årskurser/elever om sexuella trakasserier på Teatern – lett av soc. och polisen.  Efter informationen på Teatern återgå alla som har lektioner efter 14:00. Ansvar resp. undervisande lärare vid tidpunkten.
  • Ons – 15:40-17:00 konf.tid. Mer info kommer. Ansvar Skolledningen

Planering framåt

  • V.23 – Mån-tis – klass 9E är i Aspnäs.

Viktigt att komma ihåg

Personligt mod

På vår skola har vi mod att utmana och att anta utmaningar som leder till utveckling. Genom detta växer självkänslan och den inre tryggheten. Mod handlar även om att ha höga förväntningar på sig själv och andra.
Vi har modet att vara oss själva och att växa som människor.
Vi vågar visa vad vi står för och agera som tydliga förebilder.

Beteenden
• Låt dig utmanas
• Påtala
• Agera förebild

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s