Sjökortet v7 – 11/2-15/2

Sjökortet1

Allmän information 

Måndagsmötet 08:10-08:45

Agenda

 • Frågor kring ny mailadress
 • Inför friluftsdagen
 • Info om föreställningen Far and away på fredag
 • Malin S nya uppdrag
 • Övriga frågor

Instruktionsfilmer / lathundar för Schoolity, Office365, mm.

Ni har nu via mail från Schoolity fått ett mail med en länk till delad mapp med instruktionsfilmer för Schoolity, Office365 mm. Där kommer alla instruktionsfilmer att läggas. De kommer att ordnas efter vad det handlar om men det är inte gjort ännu.

Där ligger nu bland annat instruktionsfilmer för hur man delar i Office365 och hur man använder kommentarsfunktionen i Word.

Vår skola

Under Vår skola i Schoolity håller Mattias M på att lägga in en mapp med alla lathundrar i textform.

Rutin kring oro för elever – skickad till föräldrar

När oro kringelever når oss i skolan är vi skyldiga att agera. Vi har skrivit en rutin för detta – den finns som meddelande till er på Schoolity. Den har även skickats / lagts ut till föräldrar. Den kommer att hamna under HEddaWisingskolan.com / rutiner och riktlinjer.

Viktigt om mail till grupper och klasser i Schoolity

När vi skickar mail via Schoolity som ska nå alla föräldrar så måste de skickas så att inte mailadresserna syns för alla mottagare – annars bryter vi mot GDPR. Se film nedan hur man gör.

Uppföljning och utvärdering av resursuppdraget

Förhoppningsvis innan sportlovet kommer vi att göra en utförlig uppföljning av resursuppdragen. Det är viktigt att vi gör detta grundligt för att skapa förutsättningar för att kunna fortsätta med dessa. Mer info om detta kommer.

Att fira – minskad skadegörelse i skolan

Daniel har precis satt ihop en rapport om den skadegörelse vi hade i skolan under förra kalenderåret. Det är ingen rolig läsning att se all förstörelse – men vad vi måste fira är att förstörelsen har i antal (kostnader kommer inom kort) minskat med 60-70% under hösten 2018 jämfört med under våren 2018. En starkt bidragande orsak är fler aktiva vuxna i skolan.

Malin S har nytt uppdrag

Malin har sedan ett par veckor fått ett nytt uppdrag (som utannonserats och rekrytring har skett). Malin är nu färdig med sin beteendevetarutbildning och har nu fått ett uppdrag som innehåller spec.uppgifter, samtalsstöd och elevstöd. Malin kommer att vara en del av spec.teamet och ansvarar för åk 8.

Skolråd ons 27/2

Skolråd2

Onsdag den 27/2 är det skolråd. Varje arbetslag utser en representant till detta. Vi Skickar ut en kallelse till alla föräldrar.

Utvärdering av Gleerups läromedel inkl matteportalen 

Innan sportlovet kommer Gleerups läromedel att utvärderas av elever och lärare. Inför detta behöver vi en liten arbetsgrupp för att formulera utvärderingsfrågor – elever och lärare. För detta vill vi ha en representant från varje arbetslag. Elevrådet kommer att få utse representanter för dem. Utvärderingen kommer att ske via Incito.


 A-lag, ämneslag och resurshandledning

 • Ämneslag – möte efter era behov.

Att göra på mentorstid


Veckans tips 

Relationer

Vikten av att skapa relationer med eleverna!!


Detta händer under veckan (v.7)

 • Tis – Friluftsdag – se info via mail (kommer) från Magnus, Dennis och Patrick. Ansvar Magnus, Dennis och Patrick
 • Ons – 15:40-17:00 Konf.tiden – APT – bla ta ut utvärderingsfrågor i diverse uppföljningar, Gleerups, mm., samt tid för betygsanalys Ansvar skolledningen mfl.
 • Tors – 08:30-10:00 Ungdomsmottagningen för 8B grupp 1. Ansvar  – undervisande lärare i klassen vid tillfället.
 • Fre – 10:00-11:00 Musikföreställning för åk 8 och 9 på teaterns stora scen – Far and away – läs lärarhandledning här: Far and away lärarhandledning Ansvar  – undervisande lärare i klassen vid tillfället – jätteviktigt att vi sitter med eleverna
 • Fre – 12:00-13:00 Musikföreställning för åk 7 på teaterns stora scen – Far and away – läs lärarhandledning här: Far and away lärarhandledning Ansvar  – undervisande lärare i klassen vid tillfället – jätteviktigt att vi sitter med eleverna

Planering framåt

 • Se Hedda Wisingskolans gemensamma kalender

Viktigt att komma ihåg

Vikten av återkoppling och riktad feedback – en favorit i repris!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s