Sjökortet v37 7/9-11/9

Sjökortet1

Allmän information 

Agenda måndagsmöte

 • Ev. Coronainfo
 • Utdelning datorer åk 7
 • Undervisande lärare i 9B samlas för kort info.
 • Alla lärare och resurser – göra enkät om digitalisering – Ta med dator – se länk i Sjökortsutskick.
 • Övriga frågor

Hedda Wisingskolans värdegrund, vision och mål

Under revidering

Här hittar du i fortsättningen alltid vår gemensamma värdegrund, vision och mål, indikatorer, aktiviteter/åtgärder samt strategier. När vi pratar om våra mål i skolan handlar det om våra gemensamma mål – vårt och nämndens mål:  En god miljö för utveckling och lärande 

Aktuellt för veckan: Indikatorerna är under revidering efter er input.


Informationsmaterial istället för föräldramöten

Nu är informationsmaterialet i stort sett klart. Det saknas dock några ljudspår då vi inser att vi inte helt säkert kan lägga ut dessa på ett bra sätt. Men titta gärna igenom materialet – se länk nedan. Alla blå rubriker är länkar till olika informationssidor. Kom gärna med återkoppling senast under tisdag – vi vill få ut materialet så snart som möjligt.

Klicka här för att öppna Powerpointen.

Ny delning av den gemensamma kalendern

En ny delning av den gemensamma kalenderns skickades ut förra veckan. Det är den andra versionen som gäller – den första delningen fungerade inte. Hör av er till Erik om ni inte får upp den.

Förslag till schablonavdrag för luncher

För att förenkla för alla parter tänkte vi erbjuda schablonavdrag för luncherna på samma sätt som Geresta, Brännan och Wendela gör. Det skulle innebära att man gör ett schablonavdrag på 300 kr under sept – april men inget avdrag under augusti maj och juni. Detta stället för att man kryssar i varje dag.

Dominique Adou är med oss på måndagar

Dominique följer Christina Biela Enberg  i undervisningen i Franska på måndagar här på Hedda. Välkommen igen  Dominique!

Vilka soom ska gå på RS på onsdagar

Viktigt att A-lagsledare samlar in vilka som ska går på RS på onsdagar och i vilket ämne. Varje lärare ska INTE kontakta Johan om detta – det ska samlas in per arbetslag.

”Temaperioder” byter preliminärt namn till ”Wisingdagar”

Vi har aldrig varit riktigt nöjda med begreppet ”Temaperioder” och har nu preliminärt bestämt att de ska heta ”Wisingdagar I, II och III” för att det inte ska hamna förväntningar på temaupplägg eller liknande.

Vi är dock mycket öppna för förslag – kom gärna in med alternativa namn på dessa dagar/perioder. Vi bör dock ha det klart i god tid innan de börjar – gärna senast vecka 40.

Datorer åk 7

Nu är datorerna klara för leverans i åk 7. Johan har gjort ett schema för detta. Det behövs ca en timme per klass för utdelning och en första inloggning för eleverna. Mattias, Simon och Börje gör detta tillsammans med eleverna i form av en Workshop i gradängsalen under tisdag och onsdag nästa vecka. Följande schema finns inlagt i elevernas agenda de tider då de berörs. Viktigt att undervisande lärare är med på plats:

 • Tisdag 7a kl 13.20
 • Tisdag 7b kl. 10.20
 • Onsdag 7c Kl 08.00
 • Onsdag 7d kl 09.50.

SKUA – språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt 

På onsdagskonferensen kommer Malin och Linda från Wendela hit och presenterar det kommande SKUA-upplägget för de kommande åren. Därefter har vi en SKUA-föreläsning på onsdag 16/9 15:00-17:00 (undervsiningen får avslutas något tidigare – mer info om detta kommer) och ett motsvarande SKUA-upplägg onsdag den 18/11.

Reviderade 

Nu har ”riktlinjer för betygssättning” och ”riktlinjer för läxor” reviderats efter era förslag. Det blev ganska små och få ändringar eftersom ni i stort var nöjda med de texter vi har. Ändringar har dock skett och era kommentarer och förslag har tagits på allvar – se ”Återkopplingsfilerna nedan”…. Titta igenom de nya samt de kommentarer jag har gjort på de idéer ni haft. Se nedan:


Ämneslag

 • Fortsätt att planera de gemensamma ämnesuppläggen som ”coronaförberedelser”.

A-lagstid / A-lagsarbete

 • Om det inte gjordes v36 – diskutera uppdaterade riktlinjer – se ovan.

Att göra på mentorstid

 • Klassråd för alla klasser – uppföljning elevrådets kickoff.
 • Åk 9 – SYV håller på att förbereda en SYV-chat och vill inför detta få in frågor som kan förberedas. Samla in dessa på mentorstid.

Veckans tips 

Inspirationsföreläsning

Inspirationsföreläsningar

Lärarförbundets medlemmar har redan fått tips om detta – Kan kanske vara intressant för fler på skolan om tid finns. Om en medlem i Lärarförbundet anmäler sig via en länk kan ju fler ta del om man kopplar upp sig på en projektor.

Lärarförbundet anordnar en serie föreläsningar under hösten. De sänds digitalt och därför har alla medlemmar möjlighet att delta. Och om man inte har tid exakt den tid de sänds kan man ta del av dem inom 7 dagar efteråt.

https://www.lararforbundet.se/artikelsidor/inspirationskvallar


Detta händer under veckan (v.37)

 • Mån – 13:00-14:00 Elevrådsmöte – Ansvar elevrådet och Martin/Anders
 • Tis – 13:00-14:00 RKA Ansvar Skolledningen inkl skyddsombuden
 • Tis – 15:30-17:15 EHM åk 8 Ansvar A-lag och EHT
 • Ons – 15:45-17:00 Konf.tid. SKUA-info Skolledningen / SKUA-samordnare
 • Tors – 15:30-17:15 EHM åk 9 Ansvar A-lag och EHT

Aktuella enkäter att göra

 • Senast den 11/9 ska enkäten om digitalisering göras.

Viktiga påminnelser

 • Gå igenom förväntansdokumentet för input – viktigt att förväntansdokumentet gås igenom med alla elever och diskuteras. Input för ev revidering görs efter att vi fått input.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s