Sjökortet v39 21/9-25/9

Sjökortet1

Allmän information 

Agenda måndagsmöte

 • Ev. Coronainfo
 • Inför skoljoggen
 • Festfixarna informerar
 • Skolans larm
 • Övriga frågor

Hedda Wisingskolans värdegrund, vision och mål

Under revidering

Här hittar du i fortsättningen alltid vår gemensamma värdegrund, vision och mål, indikatorer, aktiviteter/åtgärder samt strategier. När vi pratar om våra mål i skolan handlar det om våra gemensamma mål – vårt och nämndens mål:  En god miljö för utveckling och lärande 

Aktuellt för veckan: Indikatorerna är under revidering efter er input.


Viktigt om hur  planeringen presenteras i schemat och ämnesytan.

Många av er har lagt ut lektionsplaneringen / materialet på resp ämnesyta i LPPer eller i avsnittsbeskrivningar. Där är lektionerna ofta beskrivna med nr; Lektion 1, Lektion 2 etc. Det verkar både bra och logiskt och kräver mkt lite omplanering om det blir förändringar. 

Men det måste även stå i Schemat vilken lektionsnr det är om ni tänker er att eleverna hänvisas till ämnesytan istället för lektinsytan i schemat. Det är helt omöjligt för en elev som varit borta att veta vilkan av lektionerna 1-10 den har missat om det inte står på schemat. Det hela bli än mer omöjligt om ni lärar varit sjuka och en lektion ställs in – då går det inte härleda alls vilken planering som gäller och vad som ska göras eller vad som missats. 

Om man går in och vikarierar är det dessutom avgörande att man skriver i schemat vad man som vikarie gjort. 

Hur skolan är larmad

Sedan vi fått nytt inbrottslarm på skolan har larmtider ändrats – se tider i mail med detta Sjökort.

Omställning av ventilationen

Under veckan (ännu inte klart vilken dag) kommer ”Radiator” att ställa om / förlänga ventilationen nattetid i skolan. När det görs blir N-huset utan varmvatten ca 3 tim. Anders kommer att maila ut när det sker. 

Ansökan om stipendium

Nu är det läge igen att ansöka om Stipenidestiftelsen Företagssam skola utlyser sina årliga stipendier för utvecklings- och förändringsarbete. Läs mer här: Ansökan utvecklingsstipendium Sista ansökningsdag 16/10. 

Anmälan om kränkande behandling

Ny ligger länken till E-tjänsten för ”Anmälan om kränkande behandling ” under en egen rubrik överst här på heddaWisingskolan.com. För er som ska fylla i anmlan har det blivit enklare – ingen ny rutin för er mer än en påminnelse att kränkningsanmälan ska göras skyndsamt efter att man fått veta om en upplevd kränkning. Med Skyndsamt menas 48 tim då det prövats rättsligt.

Vill vill ju ha städat och snyggt…. så stolarna måste upp vid dagens slut 

Därför måste stolarna ställas upp sista lektionen i varje klassrum. Schema finns nu uppsatt i varje sal så att det är lätt att kolla när stolarna ska upp.

Skoljogg bild

Inför Skoljoggen på fredag

I början av veckan kommer ett körschema ut från Johan för Skoljoggen på fredag. För att coronasäkra arrangemanget så är eleverna uppdelade i tre lopp efter årskurs. Detta gör logistiken lite krånglig för att detn blir lite extra personalkrävande och vi vill inte att övrig undervisning ska påverkas så mkt. Därför kommer Johan att ta ut alla resurser och ej undervisande personal extra för detta så var beredda på det.

Istället för PRAO och Gymnasiemässa

SYV-dagar

En del av programmet istället för PRAO blir SYV-dagar för åk 9 – dessa ligger i kalendariet. Följande dagar bryts elevernas undervisning för SYV-info/aktiviteter:

 • 6/10 för 21 C
 • 8/10 för 21 D
 • 20/10 för 21 A
 • 22/10 för 21 B

Istället för gymnasiemässa – Styrd rundtur på gymnasiet

På grund av corona så kommer gymnasiemässan att ställas in istället blir det guidad/styrd rundtur på gymnasiet.

Två klasser åt gången får en guidad/styrd rundtur till tolv olika stationer(gymnasieprogramprogram) av en lärare från gymnasiet. Vilket innebär att eleverna besöker alla program inkl. en idrott-station.

Rundturen kommer att ta två timmar i anspråk (plus ställtid).

Detta kommer att ske under vecka 46 mer info om detta kommer.

Återkoppling efter SKUA-intro

Hälsning från Maria Wiksten från i onsdags (hoppas ni upplevde det lika spännande som jag gjorde):

”Hej!
Stort tack för igår (i onsdags). Speciellt tack till Christina Engström, Ingrid Åkesson, Linda Bäckmans samt Malin Gunn som varit med och planerat eftermiddagen – och till alla gruppledare som såg till att det fungerade på plats. Jag hoppas att ni, trots det inte helt optimala formatet, fått en inblick i vad SKUA kan vara och att ni känner er inspirerade att fortsätta att arbeta med det. 😊

Här finner ni materialet från workshoppen 16 september 2020: https://stockholmuniversity.box.com/s/ro3mrikctkd9f5i6q5eoycc3kmcivm8d

Lycka till med det fortsatta arbetet och tveka inte att höra av er!

Vänliga hälsningar,
Maria Wiksten
Projektledare”

Kartläggning nuläge inför SKUA

Jättespännade att se hur ni svarade på kartläggningen inför SKUA. Nu sk de bli spännande atts e hur vi ser på och påverkas av det vi möter genom SKUA-projketet. Här kan ni se delar av ert svarsmaterial. Vi kommer att återkomma till det senare.

SKUA kartläggning

Tider för elevfotografering

Under v39 kommer eleverna i åk 7 att fotograferas av Börje enligt följande

 • Måndag 21/9, Klass 7C, kl. 14.20-15.30, Bl (Kajsa)
 • Tisdag 22/9, klass 7A, kl. 13.20-15.20, Sl (Christina/Sara)
 • Onsdag 23/9, klass 7B, kl. 13.15-15.15, Sl (Christina/Sara)
 • Torsdag 24/9, Klass 7D, kl. 12.45-13.55, Bl (Kajsa)

Fotografering sker i anslutning till Börjes och Simons arbetsrum/verkstad. trapphuset O-huset/N-huset längst ner.

Eleverna kommer till fotograferingen enligt klasslistan. Fem elever i taget. När dessa fem elever återvänder till klassrummet, skall nästa ”femgrupp” skickas iväg för fotografering. Bilder tas endast för Schoolity, porträttbilder.

Övriga klasser – de elever där foton saknas kommer att kallas.Elevfoto

Om ni hör protester från elever som inte vill att andra ska se deras foton så får ni säga åt dem att föräldrarna kan klicka i så att fotona inte syns för andra elever/föräldrar. De behöver bara klicka på ”ögat” bredvid bilden i Schoolity under elevens info. 


Ämneslag

 • Fortsätt att planera de gemensamma ämnesuppläggen som ”coronaförberedelser”.

A-lagstid / A-lagsarbete

 • Påminnelse – här är agendan som är tänkt att vi ska följa under A-lagsmötena. Den gäller fram tills att ”Arenaarbetet” är klart. Agenda A-lagsarbete
 • Om det inte gjordes v37 – diskutera uppdaterade riktlinjer – se ovan.

Att göra på mentorstid

 • Vanlig mentorstid – ta upp eventuella arbetsmiljöfrågor för eleverna. Meddela dem till elevrådsrepresentanten som får ta det vidare till elevskyddsombuden. Möte med dem kommer inom kort.

Veckans tips 

Måmnga bra tips om att utveckla undervisning finns på ”Education week” på youtube som den här om differentierade instruktioner/uppgifter:


Detta händer under veckan (v.39)

 • Mån – 15:30-17:00 – EHM för åk 7 – Ansvar A-ag och EHT
 • Tis – 09:10-10:00 – MBL11 om Tjänstefördelning, Schema och Avräkningsperioder Ansvar Skolledning och fackliga representanter skolförbunden
 • Ons-Fre Erik ledig och ute på fjället – Johan tf rektor under frånvaron Ansvar Johan V
 • Ons – 15:00-17:00 Konf.tid. Kort info av Johan samt sjunga för ”födelsedagsbarnen” därefter möte A-lagsvis – Uppföljning av elevfånvaro och elevärenden Ansvar A-lag och EHT

Aktuella enkäter att göra

 • Inga aktuella enkäter nu.

Viktiga påminnelser

 • Gå igenom förväntansdokumentet för input – viktigt att förväntansdokumentet gås igenom med alla elever och diskuteras. Input för ev revidering görs efter att vi fått input.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s