Sjökortet v6 8/2-12/2

Sjökortet1

Allmän information 

Agenda måndagsmöte – via Teams

 • Måndagsmöte digitalt via Teams – se gemensam kalender
 • Ev. coronainfo
 • Alla tillbaka på skolan.
 • Riktlinjer när elever ska följa skolarbetet hemifrån 
 • Återgivning Screening?
 • Rutin vid ordningsproblem och brist på studiero.
 • Piggelinpoängdragning
 • Övriga frågor

Hedda Wisingskolans värdegrund, vision och mål

Nu är uppdatering på gång.

Här hittar du i fortsättningen alltid vår gemensamma värdegrund, vision och mål, indikatorer, aktiviteter/åtgärder samt strategier. När vi pratar om våra mål i skolan handlar det om våra gemensamma mål – vårt och nämndens mål:  En god miljö för utveckling och lärande 

Aktuellt för veckan: Indikatorerna är under revidering efter er input.


Underlag för utvecklingssamtal medarbetare

Här hittar du underlaget för utvecklingssamtal för medarbetare: Underlag för utvecklingssamtal medarbetare ny modell från 201920  I år tittar vi på alla 4 punkter, därför har vi avsatt 60 min för mötet.

Målet och indikatorerna för året är klart – aktiviteterna ska dock preciseras. Det gör vi efter att medarbetarsamtalen är klara för att se om det finns några av aktiviteterna ni inte alls tar upp eller om det finns andra som ska in. Går därför igenom mål, indikatorer, aktiviteter innan möte. Läs här: Mål indikatorer och aktiviteter 2021

Rutin vid ordningsproblem och brist på studiero

Vi ser idag att det generellt jobbas mkt bra med dialog och återkoppling till vårdnadshavare, men att det sker lite ojämnt. För att vi ska ha en tydlig gemensam utgångspunkt i arbetet med klassrumsklimat och studiero så har vi tagit fram ett förslag till rutin för detta. Läs här och återkoppla gärna till Erik J under vecka 6 och 7. Den slutgiltiga rutinen kommer att spikas till Sjökortet v8. Förslag till rutin: Rutin vid ordningsproblem och brist på studiero 

Känsla av oro kring corona

Sedan i början av veckan finns info på Insidan om hur du ska göra ifall du känner stor oro för corona och att du påverkas i ditt arbete. Det handlar i korthet om att kontakta Erik för ett samtal om hur du kan få stöd i detta. 

Förslag till aktiviteter på friluftsdag 23/2

Dennis, Magnus och Patrick vill ha in så många förslag som möjligt på möjliga utomhusaktiviteter under friluftsdagen den 23/2. Se länk här för att anmäla uppslag och idéer på aktiviteter: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=w-9zaNc360mUkFNgRBSBcH7dkRxMQ91ErnQ5leavBR5UNlhQR0E2T1kxNEtLNTc0RkJQNTVWOTBOSy4u

Avräkningsperioder

Redovisningen av avräkningsperioderna SKA göras via det digitala formulär som tagits fram för detta. Länk ligger tills vidare längst ner i högermarginalen. Jag (Erik) har varit lite långsam att återkoppla. Men alla redovisningar som kommit in har fått återkoppling pappersledes i era fack. Därefter lägger ni in tiden i rapportera.

Implementering av nya ämnesplaner 

Regeringskansliet

Nu är de nya ämnesplanerna framskjutna ytterligare ett år – läs mer här: https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/02/de-nya-kursplanerna-borjar-galla-forst-infor-hostterminen-2022/

Riktlinjer när elever ska följa skolarbetet hemifrån 

Om eleverna är hemma och ska följa skolarbetet hemifrån på grund av smitta i familjen gäller följande (samma info som gick ut 2/12)

”För skolan, undervisningen och eventuell frånvaro innebär de nya riktlinjerna följande:

 • Undervisningen – Elever som är friska eller har lindriga symptom ska för att inte hamna mer efter än nödvändigt arbeta med sitt skolarbete hemifrån via instruktioner i Schoolity/Gleerups eller när möjlighet finns via länk. Att sköta både klassundervisning och undervisning via länk kan dock kräva mer personal än vanligt och just nu har vi på grund av covid-restriktionerna ett generellt underskott på personal.
 • Anmälan om frånvaro – Elever som är så pass friska att de kan arbeta hemifrån ska registreras som närvarande. Det är ni som vårdnadshavare som gör bedömningen om ert barn klarar detta. Därför har vi lagt in ett val till ni som vårdnadshavare kan göra i frånvarorapporteringen: ”Arbetar hemma tillfälligt”, som innebär att eleven registreras som närvarande. Om ert barn är hemma men frisk nog att jobba med skolarbetet så ska ni alltså välja det – annars gör ni som vanligt och väljer sjukfrånvaro.

Om det uppstår frågor kring undervisningen när elev arbetar med skolarbetet hemma så ska man kontakta undervisande lärare.” Det förväntas dock inte av er lärare att ett parallellt upplägg ska planeras. Då det går och inte innebär mer arbete än ni känner att ni mäktar med kan eleverna emellertid följa med via Teams eller liknande, det avgör var och en av er själva.

Wisisngdagar II

Som sas i onsdags kommer Wisingdagarna II att flyttas till v.13 där den tredje temaperioden var inplanerad. Den planering som är gjord för den andra flyttas i så stor utsträckning som möjligt till v.13.- Mer info om planeringstid kommer.

Matsalen efter vecka 5 

Lunchtidslista sitter nu på dörren till matsalen. OM det blir för körigt kan man checka med eleverna om de är där på rätt utsatt tid. Men mkt viktigt att eleverna inte bromsas från att få i sig lunch. Läs även lunchlistan här: Luncher lå 20-21

Föreläsning för åk 8 C+D – tidigare lunch

På onsdag 10/2 har 8C och 8D föreläsning via länk. Den börjar 12:00 och pågår till 14:00 och de kommer att ha föreläsningarna i sina hemklassrum. Det innebär dock att båda klasserna måste släppas på lunch kl 11:30. 


Internationellt samarbete

Logor internationellt samarbete

Aktuellt just nu

Se i högerspalten om – nytt stående inlägg där om vad som är aktuellt just nu – eTwinning och möten för Breaking Barriers och Envisning. 


Ämneslag

 • Ni planerar själva arbetet. Tänk på att samplanering och beredskap för distansundervisning fortfarande är viktigt.

A-lagstid / A-lagsarbete

 • Ev. punkter från A-lagsledare.
 • Följa upp hur det har gått med distansundervisningen.

Att göra på mentorstid

 • Åk 8 A+B samt åk 9 A+B ska göra utvärdering av närundervisning. De får mail/meddelanden via Schoolity. Utvärderingarna öppnas kl 08:00 på måndag.
 • I åk 9 ska alla elever göra skolinspektionens skolenkät – alla mentorer har fått mail med instruktioner. En av er mentorer har fått koder i era fack.

Veckans tips 

En favorit i repris – Austins Butterfly – kraften i feedback!


Detta händer under veckan (v.6)

 • Hela veckan
  • Skolinspektionens skolenkät för åk 9 ska fyllas i.
  • Klass 22C ansvarar för återvinningsstationerna v4.
 • Tis – 15:30-17:15 EHM åk 8 Ansvar A-lag + EHT-representanter
 • Ons – 15:00 – 17:00 SKUA – eleverna måste släppas tidigare Ansvar A-lagsledare och EHT 
 • Ons e.m. – Fre – Erik ledig – Johan är TF rektor.

Aktuella enkäter att göra

 • Skolinspektionens enkät kommer ut under veckan till åk 9 samt all undervisande personal på skolan.
 • Fyll i dina önskemål inför nästa läsår här – önskemål inför läsåret 21/22. Gör det senast söndag vecka 10 (14/3).

Viktiga påminnelser

 • Sista ansökningsdag till gymnasiet är 12/2 – bra att veta om ni får frågor från elever.
 • Att tänka på – Planera inte in examinationer så att ni tvingas att skriva F-varningar för sent!! (Vissa No- och SO-ämnen kan inte anpassa sig efter detta pga planeringen – men det bör fungera för alla andra ämnen)
 • Önskemål inför nästa läsår – fyll i här: önskemål inför läsåret 21/22.! Läs mer i Sjökortet v5: https://heddawisingskolan.com/2021/01/29/sjokortet-v5-1-2-5-2/ 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s