Sjökortet v6 7/2-11/2

Sjökortet1

Allmän information 

Agenda måndagsmöte

 • Klassråd
 • Schema måndag 14/2
 • Breaking Barriers event
 • Utv.samtal för alla klasser v9 – är vi redo för beslut?
 • Covidsituationen
 • Frånvaro 
 • Övriga frågor – se föregående

Hedda Wisingskolans värdegrund, vision och mål

Nu är uppdatering på gång.

Här hittar du i fortsättningen alltid vår gemensamma värdegrund, vision och mål, indikatorer, aktiviteter/åtgärder samt strategier. När vi pratar om våra mål i skolan handlar det om våra gemensamma mål – vårt och nämndens mål:  En god miljö för utveckling och lärande 

Aktuellt för veckan: Indikatorerna är under revidering efter er input från juni/aug-dagarna.


Frånvaro medarbetare – stående post

Här kan du alltid gå in och se vilka som är borta för dagen. Uppdateras löpande under vardagar. Klicka här – frånvaro medarbetare.

Schema/planering mån 14/2

Måndag den 14/2 är det ju studiedag för planering av de nya kursplanerna samt ”Bygga svenska” för Sv-lärare och spec. Exakta tider och upplägg kommer under veckan, men i korthet är det ämneslagsplanering lokalt / ”Bygga svenska” på förmiddagen och gemensam ämneslagsplanering med Wendela på eftermiddagen. 

För lärarassistenter / resurser är det lovskola/missade examinationer om någon anmäler sig eller egen planeringstid / uppföljning av elever. 

Klassråd 

På måndag kl 12.00 är det elevrådsmöte och då kommer Madelen Ottosson från Kommunstyrelseförvaltningen och pratar med elevrådet om ungdomsdemokrati i Härnösands kommun.

Det är dock viktigt att det hålls klassråd på måndagen som vanligt.

Besök från Frankrike / Nantes

Under vecka 7 och 8 kommer vi att ha 3 lärare från Nantes på besök hos oss. De kommer ska vara här på jobbskuggning och lära sig om hur vi jobbar i svenska skola. Det är en  lärare i Eng – Veronique, en lärare i So – Corinne, och en lärare i No – Stéphanie. De kommer att följa främst Rut, Eva, Tobias, Dennis, Anna b och Sabine. Men de kommer även att besöka Olle, Olof, Elisabeth och Inga-Lill. Alla besök är inlagda på era scheman. De är kanske lite trixigt att avläsa eftersom de går olika olika veckor – i synnerhet på fredagarna. För So växlar det även under övriga dagar mellan veckorna eftersom Dennis är borta v8.

Resa till Italien / Isernia

Efter mycket om och men så blir det elevresa till Italien – Dennis, Johan med elever Ella E, Marijke H och Qasem A åker 18-25/2.

Breaking Barriers digitalt event

Under v 6 har vi ett projekt igång och har då bokat av en del salar för detta. Aktuella salar/grupprum som är bokade , se schema nedan. Lektioner påverkade av detta är flyttade och undervisande lärare informerade.

schema salar v6

Utv.samtal v9?

Preliminärt tänker vi oss att  vi kastar om utv.samtalen för alla årskurser till vecka 9 (åk9 är redan flyttat dit pga de nationella proven). Alla samma vecka – samma dagar – då ställs alla lektioner in lika för alla, det finns salar/rum för alla att vara i. Men detta ska tas upp i respektive A-lag under vecka 6 om det inte togs upp förra veckan. Elevsamtalen måste dock komma igång direkt för detta.    


Erasmus och eTwinning

Aktuellt just nu

Breaking Barriers:

7-11/2 2022 Virtuell mobilitet, Slovakien

14-18/3 2022 Fysisk mobilitet Sverige, Härnösand, Hedda Wisingskolan

Envising:

Dennis, Johan med elever Ella E, Marijke H och Qasem A är i Italien / Isernia 21-25/2.

UHR erbjuder

13/2 kl 15.30-16.15 En snabbtitt på eTwinning med tema Skolor med Erasmus ackreditering. Anmälan senast 27/1. Mer info och anmälan på:

https://www.utbyten.se/evenemang/webbinarium-en-snabbtitt-pa-etwinning-med-tema-skolor-med-erasmus-ackreditering2/

Annan fortbildning

Lärarförbundet erbjuder ALLA (inte bara medlemmar):

8/2 kl 18.30-20.00 en kostnadsfri föreläsning med Fredrik Sandström med titeln: Svenska – med rätt att läsa. Varför rasar elevers läslust och vad kan skolan göra åt det? Mer info och anmälan på www.lararforbundet.se/inspirationskvallar

Linnéuniversitetet i Växjö erbjuder språklärare:

15/2 kl 15.30-17.00 en kostnadsfri workshop online om hur man kan arbeta med interkulturalitet och utveckling av kritiskt tänkande genom läsning av skönlitteratur inom språkundervisningen, exempelvis engelska, franska, spanska och tyska.  Givetvis är workshoppen kostnadsfri! Begränsat antal platser. Mer info och anmälan på

https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/aktuellt/kalender/2022/workshop-om-interkulturalitet-och-utveckling-av-kritiskt-tankande-i-sprakundervisningen/


Ämneslag

 • Fundera över Wisingdagarnas innehåll så att det håller ihop med vad ni gör i respektive ämne före och efter själva Wisingdagarna – så att dagarna inte endast blir event utan tillför ordinarie undervisning kvalitet och alternativa undervisningsupplägg.

A-lagstid / A-lagsarbete

 • Följ er planerade agenda om ni hann diskutera ändrade datum för utv.samtal redan förra veckan.

Att göra på mentorstid

Måndagstiden

 • Klassråd ska hållas i alla klasser.

Veckans tips

The power of feedback

The power of Feedback – men bla John Hattie – man behöver inte se hela, man kan skrolla sig igenom och titta på de bitar man intresserar sig för – eller mann kan se 5 min ena dah och 10 min andra – väl värd att se: https://youtu.be/fOtF_0I9Beo 


Detta händer under veckan (v.6)

 • Hela veckan
  • 20C ansvarar för återvinningsstationerna
  • Medarbetarsamtalen pågår – Johan kan vara mkt bokad.
  • Erik ledig – Johan Tf.
  • Alla A-lag har A-lagsmöte under veckan.
 • Ons – 15:45-17:00 Konf.tid. EHT-temaplanering, för övriga Wisingdagsplanering Wisingdagar III Ansvar: EHT samt A-lagsledare

Aktuella enkäter att göra

 • Ingen aktuell enkät att göra nu.

Viktiga påminnelser

  • Inga viktiga påminnelser just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s