Sjökortet v48 28/11-2/12 (2022)

Sjökortet Schoolity

Allmän information 

Agenda måndagsmöte

  • Följ kursdeltagarna i Nice och deras blogg
  • Vik i Sl och Bl.
  • Simon som backupp vid utvisning
  • Tik-Tok-challange
  • Elevrådet önskar bilder av oss i luciakläder
  • Mall för agendan i Schoolity
  • Erik ledig mån-tis (jobbar från tåget ons f.m.)
  • Rapportera frånvaro till Hanna via SMS
  • Kollegialt lärande för a-lag 7 och 9.
  • Frånvaro
  • Övriga frågor

Hedda Wisingskolans värdegrund, vision och mål

Mål och indikatorer är nu från och med ht22 uppdaterade.

Här hittar du i fortsättningen alltid vår gemensamma värdegrund, vision och mål, indikatorer, aktiviteter/åtgärder samt strategier. När vi pratar om våra mål i skolan handlar det om våra gemensamma mål – vårt och nämndens mål:  En god miljö för utveckling och lärande 


Frånvaro medarbetare – stående post

Här kan du alltid gå in och se vilka som är borta för dagen. Uppdateras löpande under vardagar. Klicka här – frånvaro medarbetare.


TikTok-challange

Var uppmärksamma på vad eleverna gör på mobilerna när ni kan. Det pågår just nu en Tik-Tok-utmaning som går ut på att göra ner varandra på nätet med utseenden i fokus.

Simon är utvisingsbackup

Det är inte lätt att utvisa elever som inte sköter sig i klassrummet om man märker att de elever som blir utvisade ställer till lika mycket oreda utanför klassrummet eller i andra klassrum när de inte får vara i sitt eget. Därför är nu Simon satt som backup när utvisning behöver användas som åtgärd. Det innebär att när en elev behöver gå ut ur klassrummet på grund av att den stör studieron eller liknande så ringer man Simon (0704001527) så möter han upp och tar med eleven till annan sal för resten av lektionen. Simon kan inte alltid – men han ska prioritera detta så länge han inte har de fasta Musiktimmarna med Ann-Cha eller då han är på Geresta eller Brännan.

Utvisning ur klassrummet ska dock ske med eftertanke. Det går snabbt inflation i den åtgärden. om en elev blir utvisad ur klassrummet så markeras ”Utvisad från lektion” vilket innebär ogiltig frånvaro.

Mall för Agendan i Schoolity

Nu finns en gemensam mall för lektionsplanering. Det heter ”Agenda (mall)” se tredjeraden nedan hur det ser ut i Schoolity när man ska öppna en mall.

Agenda mall

Mallen har följande rubriker:

Agenda mall 2

All lektionsplanering som inte redan är inlagd i Schoolity ska från och med nu följa mallen.

Följ Kajsa, Sara och Christina F på kurs i Nice

Under vecka 48 är Kajsa, Sara och Christina F på kurs om estetiskt arbete som verktyg för inkludering: ”Arts for the Inclusion of Migrants, Refugees, and Disadvantaged Populations” – ska bli jättespännande att följa deras kurs och resa här: https://heddaerasmusackreditering.wordpress.com/

Gör det ni också!!

Vikarier i bild och slöjd

Vikarier Bl, Sl – tx/tm. Vikarier finns inlagda för lektioner i bl och sl under veckan. Jag har lagt in personal på lektioner och plockat bort några av er från ordinarie lektioner (resurser) för att täcka upp på bl och sl. Under slutet på dagen finns lektioner som ställt in för vissa klasser. Ni som bidrar med denna lösning, ser det på era scheman för v 48, då jag inte kunnat tillfråga alla.

Föreläsare – ledarskap i klassrummet på konf.dagar i januari  är klar

Den 10/1 kommer Jonas Nilsson och föreläser på skolan och håller workshops om ledarskap i klassrummet. Läs mer om Jonas Nilsson här: https://www.expressen.se/debatt/aterta-ledarskapet-i-klassrummen/ 

Sjukanmälan ska ske via SMS till Hanna

Hanna erbjuder en fantastisk service kring anställdas sjukanmälan – även när hon själv är hemma med Sjukt barn eller liknande. Det innebär dock att dte är lika viktigt som annars att man sjukanmäler sig före kl 07:30 och att det sker via sms. Hannas telnr: 070-3014951.

Bilder på oss i luciakläder – elevrådet önskar

Elevrådet kommer hålla en jultävling där eleverna kommer få se bilder på oss i personalen som barn i lucia-/julkläder och gissa vem det är.

Dessa bilder vill Cecilia och Ramlah ha i början av veckan. Vi kan maila dessa till cecilia.samuelsson@edu.harnosand.se eller ramlah.nduwimana@edu.harnosand.se. 

Bara att börja gräva i fotoalbumen!

Erik ledig

Under måndag och tisdag är Erik ledig (semester). Johan V är tf rektor under frånvaron. Erik är tillbak apå skolan vid lunch på onsdag.

Våroffer – dansföreställning för åk 8 

Våroffer

Spelschema för Hedda Wisingskolan

  • Tisdagen den 29/11 klass 21a och 21B
  • Fredagen den 2/12 klass 21c och 21D

Föreställningens längd är 60 min.

  • Eleverna sitter på golvet runt dansytan där tre dansare dansar.
  • Inget godis eller dryck får tas in i danslokalen.
  • Spellokal; Fyren, Norrdans. Ingång mitt emot Technichus.

Det är viktigt att ni mentorer förbereder eleverna inför föreställningen och att eleverna visar respekt mot dansarna. Läs lärarhandledningen här: Varoffer_Lararhandledning2022  

Detta finns i elevernas scheman för v 48.

 


Erasmus och eTwinning

Aktuellt just nu

Envising

Vår slutrapport är inskickad – att läsa här för den nyfikne: Slutrapport Envising 221027

Breaking Barriers

Slutrapporten på gång – här finns underlag för den nyfikne – baserat på frågor som ställts till de involverade: Underlag slutrapport svar på frågor om projektet

Ackrediteringen år 2, ännu inget namn..

Preliminär mindre förändring i mobilitetsplatser. Tre av jobbskuggningarna på Irland ser ut att bli tre kursplatser istället. Det gör att det just nu finns 4 (en sedan tidigare) öppna möjligheter för jobbskuggning från nu fram till november 2023.

Future train – framtidståget (ackrediteringen år 1)

  • Vi fick ändra om i schemat för Linda Bäckmans och Marie Borglund att presentera den SKUA-relaterade kursen de var på till Island under vecka 34. Ny tid kommer.

Kursutbud via New Horizons

Se kurskatalog för läsåret – fler intressanta kurser kopplade till våra mål: Catalogue New Horizons Malta

Övrigt om eTwinning:

eTwinning håller på att flyttas över till ny plattform, European School Education Platform (ESEP), se https://school-education.ec.europa.eu/sv


Ämneslag

  • Gemensam ämnesplanering – hur kan ni på bäsat sätt stötta varandra i att använda den gemensamma mallen för Agendan.

A-lagstid / A-lagsarbete

  • Ni följer er egen agenda.

Att göra på mentorstid

Måndagstiden

  • Åk 8 – påminn om dansföreställningen våroffer.

Veckans tips

UDL GUIDELINES

UDL – Vikten av att variera sin undervisning och variera sätt att presentera samma information – multiple means of representation: https://udlguidelines.cast.org/representation  


Detta händer under veckan (v.48)

  • Hela veckan
    • Klass 21A tömmer återvinningstationerna.
  • Ons – 14:40-17:00 – 7-9B samplanerar nya upplägg samma sal i N215B Ansvar Erik J och A-laget
  • Ons – 15:45-17:00 Ämnesmötestid respektive ämneslag – fokus samplanering och den gemensamm amallen för Agendan Ansvar resp. ämneslag
  • Tors – 13:00-16:00 7-9B fortsatt samplanering nya upplägg (lokal kommer senare) Ansvar Erik J och A-lag

Aktuella enkäter att göra

  • Inga aktuella enkäter at göra.

Viktiga påminnelser

  • Inga viktiga påminnelser just nu.
  •  

Lämna en kommentar