Sjökortet v3 – 14/1-18/1

Sjökortet1

Allmän information 

Måndagsmötet 08:10-08:45

Agenda

 • Inför utvecklingssamtalen
 • Repetition av genomgång av hur onedriven fungerar för elever
 • Sydafrika
 • Övriga frågor

Inför utvecklingssamtalen v.8 och 9

V. 8 har åk 9 utvecklingssamtal och v.9 har åk 7 och 8 samtalen. Ni lägger själv ut vilka tider under respektive vecka ni vill ha samtalen. De ska dock alla förberedas väl – det ska göras genom att alla elever får individuella samtal om hur det går i respektive ämne. Vi får dock återkoppling från såväl föräldrar som mentorer att det är si och så med förberedelserna. Det är helt avgörande att eleverna är förberedda inför samtalen och att individuell återkoppling planeras in för alla elever.

För att kunna följa upp att tid för individuella samtal avsätts i respektive ämne ska alla undervisande lärare skriva in när de planerar att ha de individuella samtalen via följande länk: Planering inför individuella samtal i respektive ämne

Ansvarsområden

Undervisande lärare:

Mentorer (både lärare och resurser beroende på hur det ser ut i respektive klass):

Allt detta finns på HeddaWisingskolan.com/Rutiner och riktlinjer

Deadline för nytt examinationsschema 

Måndag vecka 11 (11/3) direkt efter sportlovet går vi över till att endast förmedla examninationsdatum genom Schoolitys uppgiftsfunktion. Fram tills dess bör examinationerna stå i endast Outlook eller både Outlook och Schoolity. Från och med 11/3 kommer examinationskalendrarna i Outlook att stängas ner.

Det kommer att bli två tillfällen med workshops för att hantera detta på IKT-tid. Om du vill ha mer instruktioner än så boka tid med Mattias eller Simon eller någon av Schoolitypiloterna. Om du vill redan nu kan du se instruktionsfilmen här: https://harnosand-my.sharepoint.com/:v:/g/personal/jaek_hsd_harnosand_se/ESPWHgBs9KlMoQTMSq29wDoBcDOoorZlyjixt6l7dMXjbQ?e=hRk43P

Betygsanalys och handlingsplan

Följande tider är inplanerade att arbeta med betygsanalys och ev handlingsplan:

 • v. 3 – Ämnesmötestid – 50 min.
 • v. 3 – Konftid ons. – 60 min.
 • v. 5 – Ämnesmötestid – 50 min.
 • v. 7 – Konftid ons – 60 min.

När ni gjort en analys och eventuellt en handlingsplan så mailar ni den till Erik och Johan så kommer ni att få återkoppling i skrift.

Info om utflyktsmat vid aktiviteter utanför skolan 

Detta förfarande gäller när det ska beställas mat till elever och medföljande personal. Meddela er beställning/önskemål till skolans kök minst 14 dagar innan tillfället. Köket i sin tur gör beställningen hos produktionsköket. De har då koll på om det ska minskas av den ”vanliga” matbeställningen som ska serveras i matsalen.

Inbrottsvåg – lämna inget framme eller synligt

inbrott

Som ni säkert har läst om i media så går det en inbrottsvåg nu i Härnösand med nästan inbrott varje natt sedan årsskiftet. Våra verksamheter är tyvärr ej heller undantagna.
Påminn er personal om att inte lämna stöldbegärlig utrustning framme och se till att fönster (och givetvis skalskyddsdörrar) är låsta!

Genomgång för eleverna hur de ska använda One driven

Under de kommande 5 veckor kommer Björn E att gå igenom med eleverna hur de ska använda One driven för att det ska bli enkelt för eleverna att dela dokunemt för inlämning mm.

Förslag på schema för detta – se nedan. Om dt inte passar så mailar ni direkt till Björn.

it-genomgång

Föreställning / info från ES-programmet på teatern 17/1 

14:15-15:00 har ES-programmet föreställning / Info på teatern obligatoriskt för alla elever i åk 9. Undervisningen avslutas 13:50 för åk 9. De som ska undervisa i resp. klass ska vara med och sitta bland eleverna på teatern.


 A-lag, ämneslag och resurshandledning

 • På ämnesmötestid – fortsatt arbete med betygsanalys och ev handlingsplan.

Att göra på mentorstid

 • Teknikprogrammet vill att alla elever ska göra en enkät. Det tar bara 3-5 min. Enkäten ligger ute som meddelande på Schoolity.
 • Värdegrundsarbete – gå igenom förvantansdokumentet.
 • Mentorer i åk9 påminna om ”Kill- och Tjejkväll på onsdag resp. torsdag på VVS- och fastighetsprogrammet. Se gemensamt kalender i Outlook.

Veckans tips 

Skolverket

Mycket bra om betyg, anpassad studiegång mm från skolverket: https://www.skolverket.se/undervisning/grundskolan/betyg-i-grundskolan/nyanlanda-elever-och-betyg-i-grundskolan


Detta händer under veckan (v.3)

 • Tis – Fre – Programbesök olika program  – se kalendariet i Outlook Ansvar Malin L
 • Ons – 15:40-17:00 Konf.tiden – gemensam info, sedan tid för arbete med betygsanalys och ev handlingsplan Ansvar skolledningen
 • Tors – 14:15-15:00 ES-programmet föreställning / Info på teatern obligatoriskt för alla elever i åk 9. Undervisningen avslutas 13:50 för åk 9. Ansvar De som undervisar resp klass vid tidpunkten

Planering framåt

 • Se Hedda Wisingskolans gemensamma kalender

Viktigt att komma ihåg

Det viktigaste vi kan ge alla elever är ett eget driv (Grit):

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s