Sjökortet v13 29/3-1/4

Sjökortet1

Allmän information 

Agenda måndagsmöte – via Teams


Hedda Wisingskolans värdegrund, vision och mål

Nu är uppdatering på gång.

Här hittar du i fortsättningen alltid vår gemensamma värdegrund, vision och mål, indikatorer, aktiviteter/åtgärder samt strategier. När vi pratar om våra mål i skolan handlar det om våra gemensamma mål – vårt och nämndens mål:  En god miljö för utveckling och lärande 

Aktuellt för veckan: Indikatorerna är under revidering efter er input.


Vad händer under påsklovet

Under påsklovet kommer följande att jobbar med i skolan i mån av tid och resurser:

  • Lovskola – i dagsläget dock mkt få anmälda.
  • Allmän uppfräschning – i alla klassrum – samt målning korridorer.
    • Linjaler och liknande på väggen.
    • Värdegrunden mm. ska sättas upp.
    • Klotter saneras/målas över
  • Sätt gummitassar på stolarna i sl-tx rummet – materialet finns hemma.
  • Röja på fysiken – möbleras om och städas.

Detta kommer att fördelas på dem som jobbar under lovet.

Ni som normalt inte har lov (semestertjänst eller uppehållstjänst) måste skriva upp hur ni vill göra under lovet

Inne på exp ligger en lista på där alla ni som är i tjänst under lovet ska skriva upp hur ni vill göra – vi måste få veta vilka som är i tjänst. Senast nu på måndag 29/3 ska ni fylla i.

Info och kurser från Polismuseet

Klicka på bilden – Polismuseet erbjuder info och kurser digitalt för den som är intresserad:

Polismuseet

Stolar upp och fönster stängda

Då och då kommer input om att städningen inte är OK på ett eller annat sätt. Det jobbar vi med i dialog med Samhall. Viktigt är däremot att ni ser till att stolarna ställs när ni lämnar klassrummet / är sist i salen. Det ska finnas scheman i alla klassrum för när sistalektionen i salen är varje dag. Enkelt är också att tänka att om jag är i ett klassrum efter lunch så finns risken att jag är sist – be därför eleverna at ställa upp stolarna när ni slutar lektionen. Utan uppställda stolar blir inte klassrummen städade.

Tänk likadant vad gäller att stänga fönster.

A-lagsledare inför nästa läsår

Glöm inte att anmäla intresse för A-lagsledarrollen!!

Det har redan gått snart två läsår sedan vi började med den A-lags- och A-lagsledarmodell vi har nu. I linje med det MBL vi hade kring A-lagsledarrollen i april 2019 så ska man sitta i max 2 år. Därför vill vi att alla ni som är intresserade av att vara A-lagsledare från i höst och två år framåt mailar en intresseanmälan till Erik senast söndag 11/4. Motivera varför just du vill vara A-lagsledare utifrån uppdragsbeskrivningen och hur du upplever att A-lagsarbetet gått de här två åren. Detta gäller även er som är nuvarande A-lagsledare som skulle vilja ha uppdraget 2 år till.

Läs om uppdraget i länken här: https://heddawisingskolan.com/wp-content/uploads/2019/04/a-lagsledarroll-efter-mbl-190415.pdf  (Det här är utifrån vad som MBLades i April 2019, även vissa mindre förändringar har gjorts av praktiska skäl, ex. är 7-9B ett eget A-lag utan EHT) 

I korthet gäller idag följande ramar för uppdraget vad gäller tid och omfattning: 

  • Man får 4,5% av sin tjänst (alltså 4,5% mindre undervisning) om man är A-lagsledare. 
  • Som A-lagsledare har man ett A-lagsledarmöte med skolledning och alla a-lagsledare på ca 60 minuter.  

Lunchtider under Wisingdagarna

För att få ihop schemat och för att alla elever slutar redan 14:00 så har Johan justerat en del i lunchtiderna (inga externa aktiviteter – studiebesök/föreläsare etc. – påverkas). Eleverna börjar nu äta som tidigast 10:40 och alla ar ätit klart 14:00. Allt ligger ute i schemat i Schoolity. 

Risker, Tillbud och Olycksfall – rapportering

Äntligen ska alla risker, tillbud och olycksfall rapporteras i samma system och i stort sett på samma sätt oavsett om man är anställd eller elev. Därför har OSIS-blanketten tagits bort och KIA-anmälan gäller både elever och medarbetare. Se länk i högerkolumnen här i Sjökortet.


Erasmus och eTwinning

Aktuellt just nu

Breaking Barriers:

  • Planeringsmöte för skolans projektgrupp. Tisdag 30/3 kl 14:30-15:30
  • 19-22/4 (v16) – Virtuell mobilitet till Kroatien. Elever träffas och utför uppgifter tillsammans on-line. Planeringen börjar bli klar – se mail från Ann-Sofie.
  • Eleverna har/håller på att uppdatera Project boarden – så fint det blir!!

Envising:

  • Eventbild från i måndags (det blir inte så mkt action när det sker digitalt 🙂 ) Tack Tobias, Ann-Sofie, Sabine och alla ni andra som var med – snyggt fixat och planerat!!:

Envising event mars 21

Kurser/event:

eTwinning erbjuder ett lärevent/webbserie 12-14/4 med titeln ”Exploring Blended learning”. ”Blended learning” är en sorts flexibelt lärande och kombinerar traditionella klassrumsmetoder med mer moderna datormedierade aktiviteter. Mer info om upplägg finns på etwinning.net. Ansökan öppnar 5/4.

Other events

Det finns en intressant webbinarserie som Sanoma utbildning har (kostnadsfri) som utgår från distansundervisning, men som kan användas i närundervisning också. Det är Charlotta Granath och Emelie Hahn som talar om skolans demokratiuppdrag. Metoder, arbetssätt och undervisningsexempel presenteras.

Detta är del 3 i webbinarserien. Om man anmäler sig till den får man även ta del av de två första delarna som har behandlat ämnena ”bedömning” och ”internationalisering”.

https://www.sanomautbildning.se/sv/produkter/digitala-laromedel/distansundervisning/webbinarieserie-distansundervisning/

Sedan tidigare

Freeshop, återvinning på trä- och textilslöjden. Lämna in kläder du inte behöver, sy om och ändra. Lämna även material som är överblivet i hemmen (kartonger, petflaskor mm) så tillverkas nya saker

Se i högerspalten om – nytt stående inlägg där om vad som är aktuellt just nu – eTwinning och möten för Breaking Barriers och Envisning. 


Ämneslag

  • Ni väljer själva behovet av ämnesmötestid pga. Wisingdagarna.

A-lagstid / A-lagsarbete

  • Vanlig A-lagstid.

Att göra på mentorstid

  • Åk 9 ska göra en enkät om Ekologi och miljö – Resultatet är både ett underlag för examensarbete i lärarutbildningen för Fitsum (modersmålslärare) samt en del av Envisningprojektet. Det handlar om förståelse för begrepp kring ekologi och miljö – allt taget från läroplanen och läroboksmaterial för åk 9, samt en attitydsdel om hur elever ställer sig i miljöfrågor. Alla elever i åk 9 ska göra den – den har skickats ut till dem som länk via meddelande i Schoolity. Enkäten är öppen för att svara först på måndag morgon. Den tar 25-30 min att göra.
  • Påminn om – Åk 8-9 Lovskola under påsklovet – se veckobrevet v12. De som vill ha lovskola enligt detta måste anmäla senast torsdag kl 12:00 (v13). Alla elever åk 8 och 9 har fått länk för anmälan.

Veckans tips 

Skolverket

Om att arebta i grupp från skolverket – bra att ta med sig inför Wisingdagarna: https://www.skolverket.se/skolutveckling/forskning-och-utvarderingar/artiklar-om-forskning/grupparbete—en-utmaning-for-bade-larare-och-elever 

Bra film för elever om detta:


Detta händer under veckan (v.13)

  • Hela veckan
    • Klass 21A ansvarar för återvinningsstationerna (eftersom skolan hade distansundervisning när de hade ansvaret v2)
  • Mån – 10:30-11:30 RKA Ansvar Skolledning och Skyddsombud
  • Tis – 14:30-15:30 Planeringsmöte för skolans projektgrupp Breaking Barriers (länk till Teams i gemensamma kalendern) Ansvar Tobias och Ann-Sofie
  • Tis Tors 08:00-14:00 Wisingdagar – se planering för resp åk i Schoolity Ansvar schemalagda i resp A-lag
  • Långfredagen – alla lediga Ansvar alla medarbetare 🙂 Glad påsk
  • V14 – Påsklov!!

Aktuella enkäter att göra


Viktiga påminnelser

    • Se till att fönstren är stängda när ni lämnar ett klassrum. Återigen har fönster stått öppna på kvällen och inför helgen när lektionerna är slut.

Lämna en kommentar