Sjökortet v12 21/3-25/3

Sjökortet1

Allmän information 

Agenda måndagsmöte

 • Tjänstefördelningar
 • Besök från Luxemburg
 • Ordningsfrågor – grupprum och matsalen
 • Världsläget / flyktingsituation
 • Frånvaro 
 • Malin S, Erik J, Martin G, P-O och Anna F – kort möte/avstämning.
 • Övriga frågor – se föregående

Hedda Wisingskolans värdegrund, vision och mål

Nu är uppdatering på gång.

Här hittar du i fortsättningen alltid vår gemensamma värdegrund, vision och mål, indikatorer, aktiviteter/åtgärder samt strategier. När vi pratar om våra mål i skolan handlar det om våra gemensamma mål – vårt och nämndens mål:  En god miljö för utveckling och lärande 

Aktuellt för veckan: Indikatorerna är under revidering efter er input från juni/aug-dagarna.


Frånvaro medarbetare – stående post

Här kan du alltid gå in och se vilka som är borta för dagen. Uppdateras löpande under vardagar. Klicka här – frånvaro medarbetare.

Info om nationella prov i Svenska v12

Information till eleverna gällande genomförande av Np svenska, tisdag 22/3 och torsdag 24/3.

Proven startar kl 09.00, tisdag och torsdag. År 9 har sovmorgon fram till provstart, eleverna bör dock vara på plats kl 08.45. Det gäller både tisdag och torsdag.

Provtiden är kl 09.00-12.30.

Det är tillåtet att ta med fika/frukt under provet. Det får dock inte förekomma prasslande chipspåsar eller dyl. som stör koncentrationen under provet.

Alla mobiltelefoner air pods och smartklockor skall lämnas in under provet. Dessa återlämnas efter provtidens slut – för samtliga.

Datorerna skall finnas med och skall vara laddade – man ska också ha med sig penna och sudd till provtillfället.

Förberedelser för Dugga inför NP

För att vi ska vara på säkra sidan att allt funkar som det ska i Dugga när NP ska skrivas i veckan så måste alla elever ha kollat att de kan logga in som de ska. Klass 19A, B och D har testat – klass 19C måste göra det samt alla som var borta när det testades i övriga klasser.

Simon har förberett ett prov i dugga med 1 fråga för att kolla så att eleverna kan logga in och komma in i ”safe exam browser” (som gör att de kan skriva prov och inte kommer åt internet samtidigt).

Provet ligger aktivt tills måndag klockan 16:00 – innan dess måste alla ha testat.

Det eleverna behöver göra är att:

 • Se till att datorn inte har några liggande uppdateringar ( detta syns via att man har en gul eller röd markering i statusfältet)

Eleven måste klicka på start menyn -> kugghjulet (Inställningar) -> uppdatering och säkerhet, sedan klicka på ”sök uppdatering”/”Installera nu”/”starta om”. Finns inget av dessa alternativ kan eleven gå vidare till nästa steg:

 • Eleven måste starta om datorn innan hen går vidare med att prova logga in på Dugga
 • Eleven loggar in på Dugga via Microsoft inloggning som finns på den högra spalten.

Safe Exam Browser lösenord:

 • Logga in: 3A6F
 • Logga ut: AZJU

Kontakta Simon om ni behöver hjälp med detta.

Deadline för prognoser och F-varningar fredag den 1/4

Den första april är det deadline för prognoser och F-varningar för alla årskurser. Se till att börja med dem redan nu så det inte blir för körigt precis i slutet. Vi kommer visserligen att avsätta konf.tiden onsdag den 30/3 för att mata in detta – men den tiden kanske inte räcker för alla.

Tänk på följande:

 • Ni ska göra F-varningar (inga ämnesvarningar ska göras)
 • F-varningar som inte gäller ska avslutas/avaktiveras, men inte raderas.
 • Om man markerar att en elev inte når målen i ett ämne – då ska en F-varning skrivas.

Erik ledig v15 och 16

Veckan innan påsklovet och hela påsklovet är Erik J ledig – Johan är TF-rektor under frånvaron. Erik kommer inte att nås varken på mail eller telefon under ledigheten – eftersom han befinner sig på MC utomlands….

Ordningsfrågor – matsalen och grupprum O-huset

Fortsatt delvis stökigt i matsalen – elever som är högljudda, elever som lämnar tallrikar på borden, elever som slänger onödigt mycket mat.

Alla vuxna som släpper in elever i grupprummen i O-huset har ansvar för att de sköter sig där. Nu har det kastats ner grejer (miniräknare, lexikon, tofflor, mm) från fönstren där. 

Tjänstefördelningar

Om allt går enligt planerna kommer de första preliminära tjänstefördeningarna för påsyn ut i era fack under vecka 12  eller 13. När de hamnar i facken kommer ni få ett mail. Då måsta alla gå in och kolla hur de ser ut, är nåt oklart, saknas nåt, omotiverade klassförändringar (missar), etc. Hittarni konstigheter – hör av er genast till Erik eller Johan.

Anders Broman samarbete med fältarna och fritidsgården

Från och med mån v13 kommer Anders B att vara några timmar på fritidsgården på måndag eftermiddag. Detta för att skapa relationer till Åk6-elever inför att de börjar på högstadiet. Det innebär att cafét inte är öppet mer än till ca 14:30 på måndagar.


Erasmus och eTwinning

Aktuellt just nu

Breaking Barriers:

Inget just nu – info kommer…..

Envising:

 • Mobilitet till Frankrike – 21-25/3. 4 elever och 2 vuxna åker.
 • Mobilitet till Turkiet – 9-13/5 4 elever och 32 vuxna åker.

UHR erbjuder

22/3 kl 15.00-15.45 en snabbtitt på eTwinning med tema språklärare. Anmälan senast 18/3. Mer info och anmälan https://www.utbyten.se/evenemang/webbinarium-en-snabbtitt-pa-etwinning-med-tema-spraklarare4/

24/3, kl 15.00-15.45 en snabbtitt på eTwinning med tema Nybörjare. Anmälan senast 22 mars, Mer info och anmälan https://www.utbyten.se/evenemang/webbinarium-en-snabbtitt-pa-etwinning-med-tema-nyborjare4/

5/4, kl 16.00-16.40 en snabbtitt på eTwinning med tema Hitta samarbetspartners. Anmälan senast 1 april. Mer info och anmälan https://www.utbyten.se/evenemang/webbinarium-en-snabbtitt-pa-etwinning-med-tema-hitta-samarbetspartner2/

eTwinning erbjuder:

17/3, kl 16.00-17.30 ett online-seminarium ”Fighting against discrimination; Standing up against discrimination”. Den internationella dagen motrasism uppmärksammas varje år den 21/3. Anne Frank-huset kommer att vara värd för två webbseminarier om berättelser som berör. Du kommer att lära dig nya strategier för att prata om diskriminering med elever, med hjälp av ungdomars berättelser. Mer info och anmälan på www.etwinning.net

Lärarförbundet erbjuder ALLA (inte bara medlemmar):

31/3, kl 18.30-20.00, en kostnadsfri föreläsning med Micael Bydén med titeln: ”Vikten av en sund värdegrund och tillitsfulla relationer”. Att utveckla lyhörda och tillitsfulla ledarskap, med stort fokus på värdegrund, mångfald, relationsbyggande och dialog. Mer info och anmälan på www.lararforbundet.se/inspirationskvallar


Ämneslag

 • Ni följer er egen agenda.

A-lagstid / A-lagsarbete

 • Följ er planerade agenda.

Att göra på mentorstid

Måndagstiden

 • Åk 9 gå igenom tider mm för NP i Svenska.
 • För alla för de som tycker det passar – en film från statsminsister Magdalena Andersson ang Sverige och kriget i Ukraina: https://youtu.be/MiwAANLv8l4

Veckans tips

Specialpedagog på gymnasiet

Intressant om chrecklistor och vikten av tydlig dagordning: https://specialpedagogpagymnasiet.blog/2019/01/27/stodstruktur-med-hjalp-av-checklista-och-tydliga-dagordning/ 


Detta händer under veckan (v.12)

 • Hela veckan
  • 21A ansvarar för återvinningsstationerna.
  • Medarbetarsamtalen pågår – Erik och Johan är mkt bokade.
 • Tis – 09:00-12:30 Nationella prov Svenska Ansvar Ämneslärare Sv och Johan V.
 • Tis – 15:00-17:00 EHM 7-9B Ansvar EHT och A-lag7-9B
 • Ons – 15:30-17:00 SKUA Ansvar: Linda, Ingrid och Marie 
 • Tors – 09:00-12:30 Nationella prov Svenska Ansvar Ämneslärare Sv och Johan V.
 • Tors – 15:00-16:40 Studio NPF för 7-9B Ansvar CEHT samt A-lag 7-9B

Aktuella enkäter att göra

 • Inga enkäter just nu.

Viktiga påminnelser

  • Inge påminnelser just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s