Sjökortet v13 28/3-1/4

Sjökortet1

Allmän information 

Agenda måndagsmöte

 • Wisingdagarna
 • Lovskola påsklovet
 • Världsläget / flyktingsituation
 • Frånvaro 
 • Avstämning resa Turkiet
 • Övriga frågor – se föregående

Hedda Wisingskolans värdegrund, vision och mål

Nu är uppdatering på gång.

Här hittar du i fortsättningen alltid vår gemensamma värdegrund, vision och mål, indikatorer, aktiviteter/åtgärder samt strategier. När vi pratar om våra mål i skolan handlar det om våra gemensamma mål – vårt och nämndens mål:  En god miljö för utveckling och lärande 

Aktuellt för veckan: Indikatorerna är under revidering efter er input från juni/aug-dagarna.


Frånvaro medarbetare – stående post

Här kan du alltid gå in och se vilka som är borta för dagen. Uppdateras löpande under vardagar. Klicka här – frånvaro medarbetare.

Lovskola på påsklovet

På samma sätt som under sportlovet erbjuder vi lovskola under påsklovet. Viktigt att de elever som får F-varning / klarar inte målen i terminsprognosen får uppgifter/material/omprov att arbeta med under påsklovet. Ni bör även påminna åk 7 och 8 under utvecklingssamtalen att anmäla sig till lovskolan. Anmälan till lovskolan ska ske senast 12/4 (kl 23:45). Eleverna anmäler sig själva – men mni som mentorer kan hjälpa dem att göra det (bra om vårdnadshavare får veta det dock). Anmälan görs via följande länk: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=w-9zaNc360mUkFNgRBSBcM3Uhb5he1pPvMPykMr8SChUNDFVNjZCVlFLNVpIVUNERjdOM0MwUE9OTiQlQCNjPTEu 

SKUA-padlet – mer observationer?!

Det var jätteintressant att läsa den Padlet ni gjorde på SKUA i onsdags. Fundera själva i ämneslagen på vad ni sett / gjort / utvecklat under SKUA-utbildningen de senaste dryga 1,5 åren.  Kan ni lära av varandra – era reflektioner vs andras reflektioner?

Ska vi se till att vi får till fler observationer / auskultationer? Vi tog fram ett underlag för auskultation med ram för kompensation i tid. Ett underlag som fokuserade på tre områden (klicka på området för underlaget):

Ska vi skapa en även för SKUA? Men först kanske vi måste fråga oss varför ingen på skolan har genomfört någon auskultation enligt detta? 

Nationella prov i NO under v13 och 14

Under Wisingdagarna v13 kommer labbdelen av nationella provet i NO att klaras av under Anna Bs ledning. Bra tillfälle att utnyttja tid som annars är svårplanerad.

Under onsdag v14 är det salsskrivning NP i NO se planering i mailet om det här Sjökortet. 

Wisingdagar v13

Vi hoppas det ska bli spännande Wisingdagar nu till veckan tis-tors. Det är lite ojämnt vad gäller detaljplaneringen på de gemensamma arbetsytorna i ”Arbetsrummet”.

Innan veckan är över ska alla A-lag ha lagt in detaljerade planeringar under varje årskurs i Arbetsrummet. Om det ska vara möjligt att lära av föregående årskurs/A-lag så måste alla planeringar läggas dit. Ansvar: A-lagsledare och respektive ansvariga för de moment som genomförts.

Stort tack från våra besökande lärare från Luxemburg

Vi avslutade med våra lärarkollegor från Luxemburg i fredags e.m. De vad mycket nöjda med besöket och hade väldigt mycket positivt att säga om alla de träffat och skolan – vår öppenhet, känslan i kollegiet, viljan att visa det vi gör, etc. Jättekul!! De vill gärna bjuda in oss till dem på deras skola därhemma!!

Tack Marie för roddandet och alla ni som tagit emot dem så öppet och engagerat på era lektioner!! 🙂 

Deadline för F-varningar / prognoser fredag 1/4

Den första april är det deadline för prognoser och F-varningar för alla årskurser. Se till att börja med dem redan nu så det inte blir för körigt precis i slutet. Vi kommer visserligen att avsätta konf.tiden nu på onsdag för att mata in detta – men den tiden kanske inte räcker för alla. 

Tänk på följande:

 • Ni ska göra F-varningar (inga ämnesvarningar ska göras)
 • F-varningar som inte gäller ska avslutas/avaktiveras, men inte raderas.
 • Om man markerar att en elev inte når målen i ett ämne – då ska en F-varning skrivas.

 


Erasmus och eTwinning

Aktuellt just nu

Breaking Barriers:

Inget just nu – info kommer….. Vi inväntar besked om resa till Spanien

Envising:

 • Mobilitet till Turkiet – 9-13/5 4 elever och 32 vuxna åker.

UHR erbjuder

5/4, kl 16.00-16.40 en snabbtitt på eTwinning med tema Hitta samarbetspartners. Anmälan senast 1 april. Mer info och anmälan https://www.utbyten.se/evenemang/webbinarium-en-snabbtitt-pa-etwinning-med-tema-hitta-samarbetspartner2/

eTwinning erbjuder:

Inget just nu.

Lärarförbundet erbjuder ALLA (inte bara medlemmar):

31/3, kl 18.30-20.00, en kostnadsfri föreläsning med Micael Bydén med titeln: ”Vikten av en sund värdegrund och tillitsfulla relationer”. Att utveckla lyhörda och tillitsfulla ledarskap, med stort fokus på värdegrund, mångfald, relationsbyggande och dialog. Mer info och anmälan på www.lararforbundet.se/inspirationskvallar


Ämneslag


A-lagstid / A-lagsarbete

 • Följ er planerade agenda.

Att göra på mentorstid

Måndagstiden

 • Åk 9 gå igenom tider mm för NP i NO.

Veckans tips

Jobbiga föräldrar

Bra Pod från UR: Jobbiga föräldrar https://urplay.se/serie/216540-jobbiga-foraldrar


Detta händer under veckan (v.13)

 • Hela veckan
  • 21A ansvarar för återvinningsstationerna.
  • Medarbetarsamtalen pågår fortfarande – Erik och Johan är mkt bokade.
 • Tis – 15:00-17:00 EHM åk 8 Ansvar EHT och A-lag åk 8
 • Ons – 15:45-17:00 prel. kort gemensam info digitalt – därefter tid att fylla i Prognoser och F-varningar Ansvar: Skolledning samt alla ämneslärare.
 • Fre – Deadline prognoser och F-varningar Ansvar: Alla ämneslärare

Aktuella enkäter att göra

 • Inga enkäter just nu.

Viktiga påminnelser

  • Påminn de elever som ni tycker behöver gå lovskola under påsklovet att anmäla sig till den. Anmälan senast tisdag 12/4.
  • Lägga in den detaljerade planeringen för Wisingdagar i Arbetsrummet på respektive årkursyta för Wisingdagarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s