Sjökortet v14 – 1/4-5/4

Sjökortet1

Allmän information 

Måndagsmötet 08:10-08:45

Agenda

 • Elevens val och sista skolveckan
 • Avvikelserapportering städning
 • Påminna om lovskolan
 • Övriga frågor

Värdeskaparna med oss onsdag 10/4

Den kompetensprofil för lärare som vi tog fram till grund för kompetensspindeln och självskattningen inför medarbetarsamtalet ska utvecklas med en prestationsprofil för lärare. Först skattar vi vår kompetens – jag kan och har förmåga till för tillfället – sedan skattar vi hur vi arbetat i förhållande till den.

Samtidigt ska en kompetensprofil tas fram för ”övrig personal” som arbetar med elever tas fram.

Detta arbete ska påbörjas med Värdeskaparna den 10/4. Kompetensprofilsarbetet för ”övrig personal” kommer att genomföras på förmiddagen mellan 08:00 och ca 11:00. Det innebär att inga resurser (inkl Anders B) finns tillgängliga då (för 7-9B får vi diskutera hur en lösning kan se ut).

Arbetet med en prestationsprofil för lärare kommer att ske mellan 14:00 och 17:00 samma dag. Den undervisning som påverkas av detta får lösas med resurspersoner. Meddela Agneta eller Johan om problem kring detta uppstår.

Förslag – dagar för elevens val

Vi föreslår att elevens val i vår (sista gången vi har det – försvinner till nästa år med ny läroplan) sker 5-12/6. Det innebär uppstart och förberedelse ons den 5/6 (ledigt tors-fre pga nationaldag och klämdag) sedan fortsätter vi mån-ons 10-12/6. Elevernas avslutningsfest den 12/6.

Vi bör besluta detta senast den 10/4 för att kunna påbörja planering och gå ut med val inför elevens val. Därför bör det diskuteras i ämneslag och A-lag.

Lovskola under påsklovet – hur uppgifter för anmälda elever ska lämnas in.

Söndagen den 7/4 är det sista dagen att anmäla sig som elev till lovskola under påsklovet. Uppmuntra de elever som behöver det – utgå från elevernas ämnesprognoser. Se i mailet om det här Sjökortet vilka elever som hittills har anmält sig (än så länge endast 3 st från Hedda).

Alla elever som anmäler sig till lovskola under påsklovet kommer att få ett grundschema under påsklovet i Schoolity. Ett förmiddagspass och ett eftermiddags pass. De uppgifter eleverna ska jobba med ska läggas upp på individnivå. Instruktion för hur man gör och tid att göra detta kommer att finnas den 17/4 (innan lovet) – uppgiften måste dock vara formulerad innan dess. Under måndagen den 8/4 kommer listor ut på vilka elever som behöver förberedelser.

Möte för alla resurser som blir involverade i detta (från Hedda och Wendela) kommer att hållas på konf.tiden den 10/4.

Rapportering av städavvikelser – när städningen inte sköts som förväntas 

Vi har inte alltid varit nöjda med städningen på sistone, men vi har en mycket god dialog med städföretaget. Därför har vi nu skapat en avvikelseanmälan som går direkt till samordnaren / ansvarig på städföretaget – en anmälan som vi också kan följa upp i realtid. Avvikelserapporteringen ligger i menyn i högerspalten här på Heddewisingskolan.com – du kan också klicka här för att komma till avvikelserapporteringen.

Alla klasstelefoner ska ha en genväg till avvikelserapporteringen direkt på startskärmen. Om ni behöver hjälp med detta kontakta Simon eller Börje. Ansvar för dettas är den som ansvarar för klasstelefonen. 

NP i No onsdag 3/4 

Anna B har gjort ett schema för nationella proven i No inför kommande vecka. Se bifogad fil till utskicket av detta Sjökort.

Drogvaneundersökning för åk 9

De som inte har gjort drogvaneundersökningen med åk 9 måste göra detta denna vecka – lämna sedan svaren till Agneta.


Ämneslag / handledning resurser

 • Fundera över vilka ev problem det finns med att lägga elevens val 5-12/6. Se ovan.
 • Kolla av vilka elever i resp ämne som skulle behöva uppmanas att gå lovskola under påsklovet. Meddela sedan dessa elever under veckan om inte mentorerna vet.

Att göra på mentorstid

 • Påminna om Lovskola – sista anmälningsdag 7/4. Se info på Schoolity.
 • Åk 9 – drogvaneundersökning för de som inte gjort den.

Veckans tips 

Regeringskansliet

Viktig och spännande info från regeringskansliet: https://www.regeringen.se/debattartiklar/2019/03/nu-ar-det-slut-pa-hoten-mot-larare/?fbclid=IwAR1cEo8s5P3dLdce1fpzVpd7I9dX7SrDddvmMKqUrzHOKODNw1njYtPBq08


Detta händer under veckan (v.14)

 • Mån 09:50-10:50 Teknikföreläsning för åk 8 klass 8B och 8C i gradängsalen. Ansvar undervisande lärare / resurser vid tillfället
 • Mån 13:00-14:00 Teknikföreläsning för åk 8 klass 8A och 8D i gradängsalen. Ansvar undervisande lärare / resurser vid tillfället
 • Ons – 08:00-09:00 MBL19 – ersättning för tidigare inställt MBL19 den 25/3. Ansvar Skolledningen och resp fackombud.
 • Ons f.m. – Nationella prov åk 9. Se schema vilka som berörs i bifogad fil till detta Sjökort. Ansvar Anna B och Inga-Lill
 • Ons – 15:00-17:00 EHM åk 7 i sal N215B Ansvar EHT
 • Ons – 15:40-17:00 Konf.tiden: Kort info först – IKT-fördjupning Ansvar Skolledningen
 • Tors -11:30-12:30 RKA på Eriks rum (Erik, P-O, Lena och Daniel) Ansvar skolledningen
 • Fre – Söndag sista dag att anmäla till Lovskola påsklovet

Planering framåt

 • Se Hedda Wisingskolans gemensamma kalender

Viktigt att komma ihåg

Skolvärlden

Vikten av att vi håller koll på vad eleverna gör på datorer och telefoner – att vi följer upp det vi sagt om att samla in telefonerna på lektionerna: https://skolvarlden.se/artiklar/skarmarna-forstor-vara-barns-liv?fbclid=IwAR3gKM-4zWey7PTIC7w7BNlpNfzydZ8Boa-52XW5B-0P9xBM8H9hRV7xpIU

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s